Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві небайдужі влаштували велике прибирання біля зруйнованого внаслідок обстрілу рф корпусу Академії Бойчука

30 березня у Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука відбулась толока з розбирання завалів після влучання уламка російської ракети. Також пройшов художній міні-пленер зі скетчінгу (нарисів) руїн Академії.

Переглянути фотоальбом

У заході взяли участь люди, причетні до Академії та небайдужі з Києва, Ірпеня, Вишгорода, Запоріжжя. Разом було близько 300 осіб. Академію прибирали понад 100 студентів, понад 50 випускників, батьки студентів, а також викладачі та працівники структурних підрозділів. До роботи долучилися й школярі, які мріють вступити до Академії.

Солідарність виявили й представники інших навчальних закладів. У розбиранні завалів Академії взяли участь студенти Київського державного університету імені Михайла Драгоманова, Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка, Інституту філології КНУ ім. Т. Шевченка, Національного університету Києво-Могилянська академія, Київського національного університету технологій і дизайну, Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, Національного авіаційного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, Національного транспортного університету, Київського державного коледжу туризму і готельного господарства, Київського Національного економічного університету, Київської муніципальної академії естрадного і циркового мистецтва.

У толоці також взяли участь представники громадських та волонтерських організацій: «Добробат», «Сміливі Відновлювати», «Б-50», «Права Молодь».

Допомогти Академії прийшли художники, дизайнери, програмісти та люди інших професій. До розбирання завалів долучилися представники київських установ: «Центр інтерактивної історії КиївГрад», «Національна історична бібліотека України», «Інститут проблем сучасного мистецтва». У толоці взяли участь люди, які відносять себе до категорії, «сусіди»,  «друзі Академії» – саме ті, які не залишають у біді.Нагадаємо, 25 березня під час ранкового обстрілу Києва внаслідок падіння уламків ракети, яку випустила російська федерація, у Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука руйнувань зазнала центральна частина корпусу. Вщент зруйновані спортивна зала, конгрес-хол та виставковий центр. Також суттєвих пошкоджень зазнали приміщення кафедр та авдиторії закладу.

Вас може зацікавити

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру