Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві небайдужі влаштували велике прибирання біля зруйнованого внаслідок обстрілу рф корпусу Академії Бойчука

30 березня у Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука відбулась толока з розбирання завалів після влучання уламка російської ракети. Також пройшов художній міні-пленер зі скетчінгу (нарисів) руїн Академії.

Переглянути фотоальбом

У заході взяли участь люди, причетні до Академії та небайдужі з Києва, Ірпеня, Вишгорода, Запоріжжя. Разом було близько 300 осіб. Академію прибирали понад 100 студентів, понад 50 випускників, батьки студентів, а також викладачі та працівники структурних підрозділів. До роботи долучилися й школярі, які мріють вступити до Академії.

Солідарність виявили й представники інших навчальних закладів. У розбиранні завалів Академії взяли участь студенти Київського державного університету імені Михайла Драгоманова, Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка, Інституту філології КНУ ім. Т. Шевченка, Національного університету Києво-Могилянська академія, Київського національного університету технологій і дизайну, Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, Національного авіаційного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, Національного транспортного університету, Київського державного коледжу туризму і готельного господарства, Київського Національного економічного університету, Київської муніципальної академії естрадного і циркового мистецтва.

У толоці також взяли участь представники громадських та волонтерських організацій: «Добробат», «Сміливі Відновлювати», «Б-50», «Права Молодь».

Допомогти Академії прийшли художники, дизайнери, програмісти та люди інших професій. До розбирання завалів долучилися представники київських установ: «Центр інтерактивної історії КиївГрад», «Національна історична бібліотека України», «Інститут проблем сучасного мистецтва». У толоці взяли участь люди, які відносять себе до категорії, «сусіди»,  «друзі Академії» – саме ті, які не залишають у біді.Нагадаємо, 25 березня під час ранкового обстрілу Києва внаслідок падіння уламків ракети, яку випустила російська федерація, у Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука руйнувань зазнала центральна частина корпусу. Вщент зруйновані спортивна зала, конгрес-хол та виставковий центр. Також суттєвих пошкоджень зазнали приміщення кафедр та авдиторії закладу.

Вас може зацікавити

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

Автори фільму «20 днів у Маріуполі» отримали Національну премію України імені Тараса Шевченка у театрі ім. І. Франка

Автори фільму «20 днів у Маріуполі» отримали Національну премію України імені Тараса Шевченка у театрі ім. І. Франка