Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві під час вистави «Маріупольська драма» вшанували пам’ять жертв російського авіаудару по Драмтеатру в Маріуполі

Сьогодні, 16 березня, в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка Донецька обласна державна адміністрація за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України до другої річниці трагедії провели акцію «День пам’яті жертв авіаудару в Маріуполі». В її межах також відбувся показ вистави «Маріупольська драма».

Переглянути фото

Саме цього дня російські окупанти скинули на драматичний театр Маріуполя авіаційну бомбу. Перед центральним входом в театр на асфальті було написано великими літерами слово «ДІТИ». У будівлі театру переховувалися від обстрілів близько тисячі мирних мешканців. Сотні маріупольців загинули. Якою є точна кількість жертв атаки, достеменно не відомо.

«Сьогодні не просто вистава. Це великий акт солідарності. Акт нашої єдності в ненависті до ворога та єднання в боротьбі. Ворог не дає нам щодня спокою, але ми стаємо сильнішим. Ми вболіваємо за те, щоб наші воїни мали все, аби тримали фронт, щоб вони берегли нашу землю й країну, забезпечили територіальну цілісність зі зброєю в руках. Молимося так само, щоб кожен цивільний нашої країни  – вчитель, лікар, чиновник, митець на своєму місці, своєю внутрішньою боротьбою, зі своїми інструментами забезпечив нашу духовну міцність і стійкість. Тільки так, разом, коли гаряча зброя в руках українського захисника й велика духовна міцність кожного українця будуть поєднані, ми зможемо справді вистояти й досягти перемоги», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

57 театрів України підтримали акцію й нанесли напис «ДІТИ» перед центральними входами та встановили лампадки на знак шани загиблих внаслідок російського авіаудару по Маріупольському драмтеатру. Це зробили і перед Національним академічним драматичним театром імені Івана Франка. Така акція – це вшанування пам’яті мирних жителів Маріуполя, які не мали би йти з життя, але стали жертвами країни-агресорки.

Нагадаємо, Донецька обласна державна адміністрація закликала театральну спільноту в усіх містах України доєднатися до мирної акції 16 березня. У цей день біля театрів кожен може покласти квіти, іграшки, хвилиною мовчання вшанувати пам’ять жертв мирних жителів у блокадному Маріуполі.

Вас може зацікавити

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру