Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві під час вистави «Маріупольська драма» вшанували пам’ять жертв російського авіаудару по Драмтеатру в Маріуполі

Сьогодні, 16 березня, в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка Донецька обласна державна адміністрація за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України до другої річниці трагедії провели акцію «День пам’яті жертв авіаудару в Маріуполі». В її межах також відбувся показ вистави «Маріупольська драма».

Переглянути фото

Саме цього дня російські окупанти скинули на драматичний театр Маріуполя авіаційну бомбу. Перед центральним входом в театр на асфальті було написано великими літерами слово «ДІТИ». У будівлі театру переховувалися від обстрілів близько тисячі мирних мешканців. Сотні маріупольців загинули. Якою є точна кількість жертв атаки, достеменно не відомо.

«Сьогодні не просто вистава. Це великий акт солідарності. Акт нашої єдності в ненависті до ворога та єднання в боротьбі. Ворог не дає нам щодня спокою, але ми стаємо сильнішим. Ми вболіваємо за те, щоб наші воїни мали все, аби тримали фронт, щоб вони берегли нашу землю й країну, забезпечили територіальну цілісність зі зброєю в руках. Молимося так само, щоб кожен цивільний нашої країни  – вчитель, лікар, чиновник, митець на своєму місці, своєю внутрішньою боротьбою, зі своїми інструментами забезпечив нашу духовну міцність і стійкість. Тільки так, разом, коли гаряча зброя в руках українського захисника й велика духовна міцність кожного українця будуть поєднані, ми зможемо справді вистояти й досягти перемоги», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

57 театрів України підтримали акцію й нанесли напис «ДІТИ» перед центральними входами та встановили лампадки на знак шани загиблих внаслідок російського авіаудару по Маріупольському драмтеатру. Це зробили і перед Національним академічним драматичним театром імені Івана Франка. Така акція – це вшанування пам’яті мирних жителів Маріуполя, які не мали би йти з життя, але стали жертвами країни-агресорки.

Нагадаємо, Донецька обласна державна адміністрація закликала театральну спільноту в усіх містах України доєднатися до мирної акції 16 березня. У цей день біля театрів кожен може покласти квіти, іграшки, хвилиною мовчання вшанувати пам’ять жертв мирних жителів у блокадному Маріуполі.

Вас може зацікавити

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

Автори фільму «20 днів у Маріуполі» отримали Національну премію України імені Тараса Шевченка у театрі ім. І. Франка

Автори фільму «20 днів у Маріуполі» отримали Національну премію України імені Тараса Шевченка у театрі ім. І. Франка