Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

Події

Сьогодні, 26 квітня, у межах фестивалю «Книжкова країна» на ВДНГ презентували книгу Влади Литовченко та Валентини Дем’ян «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації». У заході взяв участь заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

«Тематика книги – нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації доводить, що українська ідентичність є найважливішим елементом збереження та розвитку України. У цьому контексті ми говоримо про твори мистецтва, мову, звичаї та традиції. Зокрема, за збереження цієї культурної спадщини ми боремося зараз», – сказав він.

Влада Литовченко зазначила, що видання присвячене 70-й річниці членства України в ЮНЕСКО та 70-й річниці Конвенції про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту (Гаазька конвенція 1954 року).

У книзі автори концентрують  увагу суспільства та міжнародної спільноти на проблемах збереження історико-культурних цінностей та виробленні інструментів захисту елементів нематеріальної культурної спадщини в Україні. 

Дослідники пропонують заходи щодо збереження та відновлення умов існування, розвитку та передачі нащадкам традицій, народних обрядів, звичаїв та ремесел, особливостей способу життя, характерних для українців, чинників формування національного менталітету.

Вас може зацікавити

Збереження спадщини та боротьба з незаконною забудовою: у МКІП відбувся прийом громадян

Збереження спадщини та боротьба з незаконною забудовою: у МКІП відбувся прийом громадян

МКІП провело вебінар з користування «Довідником безбарʼєрності» для бібліотекарів

МКІП провело вебінар з користування «Довідником безбарʼєрності» для бібліотекарів