Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві  пройшов VII Міжнародний ветеранський форум «Україна. Ветерани. Єдність»

22 серпня, напередодні Дня незалежності України, у Києві відбувся VII Міжнародний ветеранський форум «Україна. Ветерани. Єдність».  

У форматі панельних дискусій присутні обговорювали питання державної ветеранської політики, здоров’я та реабілітації ветеранів, повернення до цивільного життя та реінтеграції в громади.

Цьогоріч серед учасників форуму — українські ветерани й ветеранки, народні депутати України, представники виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськості, міжнародні партнери, ветерани армії США, представники неурядових організацій, бізнесу і медіа. 

Участь у заході взяв т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Відкрив VIІ Міжнародний ветеранський форум, що проходив під гаслом «Україна ветеранів: перемога у кожному з нас», Президент України Володимир Зеленський. За його словами, будь-яка нація, яка пройшла шлях трансформації та здобула своє місце серед справжніх лідерів світу, спиралась на цьому шляху на ті чи інші ключові спільноти в суспільстві — спільноти змін. 

«Зараз у нашій державі такою спільнотою можуть стати саме ветерани — кожен і кожна, хто бажає після захисту України стати провідником змін для України. І, зокрема, на суспільному рівні, у громадському житті, у кожній нашій українській громаді. Щоб активність ветеранських бізнесів, ветеранських просторів, ветеранських хабів, де можна буде отримати всю потрібну підтримку, а також громадська активність ветеранів — щоб усе це означало не лише гарантовану присутність у кожній нашій громаді справжнього, незалежного й патріотичного духу, але й загалом – український розвиток та впевнене наше зростання — економічне, соціальне й культурне, якого ми як нація дуже потребуємо», — наголосив Володимир Зеленський

Важливо відзначити, що Глава держави підписав указ, яким доручив уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя.

«Це документи, що відображають усі сфери взаємодії держави та ветерана: від початкових кроків у поверненні воїна до цивільного життя до можливостей ветерана зміцнювати життя громади, регіону, держави», — сказав Президент України.

Додамо, що у процесі реабілітації і соціалізації ветеранів і ветеранок невід’ємним  інструментом є духовна і культурна складова. Сьогодні це питання є пріоритетним в діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України. 

Вас може зацікавити

У Литві відкрилася виставка «Бахмут – обличчя геноциду 1942/2022»

У Литві відкрилася виставка «Бахмут – обличчя геноциду 1942/2022»

«Війна: зворотна перспектива»: у Музеї війни відбулось відкриття виставкового проєкту

«Війна: зворотна перспектива»: у Музеї війни відбулось відкриття виставкового проєкту