Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві розпочалися тренінги зі стратегічних комунікацій для фахівців з прифронтових територій

Сьогодні, 11 червня, в Києві розпочалось навчання зі стратегічних комунікацій для місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування щодо планування кампаній. Це, зокрема, представники Калитянської, Чугуївської, Новгород-Сіверської, Охтирської, Святогірської та Баштанської територіальних громад. 

Навчальна програма базового рівня розроблена для отримання фахівцями навичок, які дозволять їм забезпечити ефективну двосторонню комунікацію з цільовою аудиторією – мешканцями громад.

«Ефективна комунікація є одним із ключових факторів взаємодії з громадами. Особливо під час війни. Фахівці з комунікацій повинні володіти не лише відмінними професійними навичками й талантом, але й мати доступ до інформації та керівництва, яке приймає та генерує рішення, щоб чітко й своєчасно доносити важливі повідомлення до аудиторії», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Він також поділився реальними комунікаційними кейсами МКІП.

«Ми взяли курс на роботу саме з регіонами, бо розуміємо, що саме ви, громади перша лінія позиційної оборони. Саме ви спілкуєтесь з людьми напряму. Ви перші люди, до яких приходять з питаннями. Саме ви маєте знати відповіді на них», – підкреслив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.

Під час цього навчального модуля учасники навчаться розробляти 2-місячний план цифрової комунікаційної кампанії на актуальну тему, визначену ними. 

«Я знаю, що ви займаєтесь боротьбою з дезінформацією і це дуже важливий напрямок. Крім того, я знаю, що ви розумієте, що стратегічні комунікації є дуже важливим інструментом у формуванні хоробрості, доброти, стійкості, попри ті атаки, які вчиняє ворог. І цей інструмент допомагає залучити людей до прийняття та формування політики. Це те, про що ми будемо розмовляти протягом наступних двох днів», – зазначила головна радниця зі Стратегічних комунікацій компонента  «Раннє відновлення» Фонду «Партнерство за сильну Україну» Кейт Хенсон. 

Результатом проходження цього модуля стане розробка плану кампанії для кожної громади, який вони реалізовуватимуть упродовж двох місяців.

Наступного дня відбудеться тренінг щодо розвитку двосторонньої комунікації між владою і громадою. Учасники ознайомляться з можливостями, які стратегічні комунікації відкривають перед органами місцевого самоврядування, дізнаються про важливість досягнення ефективної двосторонньої взаємодії з громадянами за допомогою різних онлайн і офлайн-каналів та інструментів комунікації. 

Також у межах серії тренінгів – навчання щодо кризових комунікацій 16 липня.

Навчання організував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну».

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука