Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві розробляють політику доступності культурних послуг в Україні

27 лютого у Києві відбулася стратегічна сесія щодо розробки політики доступності культурних послуг в Україні. У заході взяли участь заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко та начальниця відділу з політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП Леся Хемраєва.

Переглянути фотоальбом

«Тема безбар’єрності є однією з найважливіших в Україні. Адже під час повномасштабного вторгнення багато людей, на жаль, опинилися у ситуації, коли став необхідний інший рівень послуг, зокрема культурних. Ми маємо забезпечити можливість для всього населення потрапити до театрів та закладів культури. З мого досвіду, методологія, яку ми сьогодні застосовуватимемо для розробки політики доступності культурних послуг, є результативною, вона дійсно вирізняється від формально бюрократичного підходу», — сказав Тарас Шевченко

Він подякував партнерам з уряду Канади та учасникам проєкту SURGe за підтримку у впровадженні політики безбар’єрності та гендерної рівності в Україні.

«Ми сьогодні зібралися задля того, щоби обмінятися успішними кейсами з реалізації політики безбар’єрності, аби наші культурні послуги були дійсно доступними для різних категорій населення», — зазначила Леся Хемраєва.

Під час заходу представники закладів культури та МКІП, а також експерти з безбар’єрності, серед яких — особи із порушенням зору, разом із партнерами розглянули засадничі принципи розробки документів за методологією управління, орієнтованої на результат. Також учасники визначили зацікавлені сторони у доступності культурних послуг, обговорили проблеми у галузі безбар’єрності, на вирішення яких спрямовується державна політика, розробили стратегічні та операційні цілі за напрямами політики.

Методологічна підтримка надається експертками проєкту міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

Вас може зацікавити

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

Забезпечення прав працівників Державної бібліотеки України для юнацтва під час реорганізації – пріоритет для МКІП

Забезпечення прав працівників Державної бібліотеки України для юнацтва під час реорганізації – пріоритет для МКІП