Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві стартував другий Український будівельний конгрес

Сьогодні, 15 травня, у КВЦ «Парковий» стартував другий Український будівельний конгрес. Головна тема конгресу – відновлення України з урахуванням безбарʼєрності та інклюзивності. 

Переглянути фотоальбом

Всі фото Антоніни Вишневської

Майданчик об’єднав українську владу, бізнес, громадські організації для конструктивного діалогу, обміну думками та ідеями між представниками влади, девелоперами, архітекторами, будівельниками, виробниками будівельних матеріалів, громадським сектором та іншими учасниками галузі. 

Сьогодні перед Україною стоять глобальні виклики захисту, збереження і відновлення середовища міст і сіл, які прямо чи опосередковано зачепила війна. За період повномасштабного вторгнення рф зруйнувала або пошкодила 1062 об’єкти культурної спадщини. 

«Мій інтерес в присутності тут та спілкуванні з вами – це та спадщина, яку ми спільно маємо зберегти від загрози знищення ворогом, що вважає екзистенційною загрозою сам факт її існування. Нові архітектурні рішення дозволять після перемоги відновити наші міста, культурні обʼєкти, так, як це потрібно нашим людям. З урахуванням, зокрема, й безбарʼєрності, що є ключовою складовою у процесах відновлення. Маємо створити  умови для використання памʼяток як функціональних обʼєктів нерухомості, доступних для всіх», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Очільник МКІП також наголосив на важливості та актуальності консерваційних робіт, які дозволять зберегти спадщину для майбутнього відновлення. Він закликав до активної співпраці з МКІП усіх фахівців, які мають бачення та напрацювання щодо архітектурних рішень щодо відновлення об’єктів культурної спадщини та культурної інфраструктури. 

Окрім дискусійних панелей, виступів та презентацій експертів з різних напрямків, у рамках другого Українського будівельного конгресу пройдуть заходи Асоціації малих міст України. Вони зберуть 200 голів громад та презентують платформу «Супермаркет рішень для громад».

Асоціації підприємців-ветеранів АТО обговорять тему ветеранського підприємництва, а також заходи Спілка фахівців з нерухомого майна України та Міжнародної бізнес-спільноти Board. 

В рамках заходу вперше пройде оголошення переможців та церемонія нагородження незалежної будівельної премії «ТВОРЕЦЬ РОКУ – 2024». З повним переліком номінацій можна ознайомитись на сайті премії. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону