Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві триває П’ятий міжнародний ярмарок грантів у сфері культури

Події

Сьогодні, 2 листопада, стартував П’ятий міжнародний ярмарок грантів у сфері культури, ініційований Creative Europe Desk Ukraine. Наскрізною тематикою цьогорічного заходу стала тема монетизації культури. 

Переглянути фотоальбом

Ярмарок є ефективним майданчиком для обміну думками та ідеями між грантодавцями та представниками культурного та креативного секторів України щодо змін та нових викликів у сфері фінансування, а також ролі України в глобальних змінах і впровадженні європейських цінностей у суспільному житті.

Т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв звернувся з вітальним словом до організаторів та учасників заходу. Він висловив подяку міжнародним партнерам за допомогу Україні впроваджувати світові стандарти і успішно реалізовувати проєкти у сфері культури і креативних індустрій.

«Я закликаю всіх українців активно долучитися до втілення проєктів міжнаціонального рівня. Адже ми володіємо потенціалом для створення високоякісних культурних продуктів, що вже були відтестовані на практиці. І цей захід покликаний закрити організаційні прогалини та зробити діяльність української культурної та креативної індустрій більш динамічною та системною», – наголосив він.

Ростислав Карандєєв підкреслив важливість продовження та зміцнення міжнародної співпраці у плануванні та реалізації гуманітарних проєктів. 

Своєю чергою Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова зазначила, що культура і мистецтво мають важливе значення для збереження ідентичності України, особливо в умовах повномасштабного вторгнення росії. Вона висловила впевненість у подальшій співпрацю задля розвитку українських креативних індустрій. 

Засновник та виконавчий директор КЕА European Affairs Філліп Керн підкреслив необхідність створення нових інститутів, зміцнення та захисту національної культурної спадщини України. Він закликав до активного пошуку можливостей та джерел фінансування для подальшого розвитку української культури, оскільки вона має значний потенціал.

У рамках П’ятого міжнародного ярмарку тривають дискусії на тему ролі і місця грантового фінансування культурного та креативного сектору у контексті глобальних та європейських трансформацій структури зайнятості населення, ринку праці та зміни парадигми та механізмів монетизації сектору. Окрім цього, учасники можуть долучилися до воркшопів, панельних дискусій та навчальних заходів, де мають можливість дізнатися про можливості грантової підтримки від українських інституцій, проєктів допомоги та ініціатив, а також від європейських та міжнародних програм.

Партнери заходу: Український культурний фонд та проєкт «Restoring Ukraine together», що реалізується мережею захисту національних інтересів «АНТС» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Інформаційні партнери: Громадський Простір та Громадське радіо. 

Вас може зацікавити

«Межигір’я» у новому форматі вперше відкрили для відвідувачів 

«Межигір’я» у новому форматі вперше відкрили для відвідувачів 

Вільнюське самоврядування перерахувало 300 тисяч євро на будівництво сховища в театрі імені Тараса Шевченка у Дніпрі

Вільнюське самоврядування перерахувало 300 тисяч євро на будівництво сховища в театрі імені Тараса Шевченка у Дніпрі