Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників у Херсоні

15 травня відбулась прем’єра документального фільму «Форма вогню». Стрічка розповідає про перші дні після звільнення Херсона від російських окупантів.

Переглянути фотоальбом

Автори проєкту — генеральний продюсер Костянтин Дєтковський, режисер Вас Київський, оператор Володимир Кратінов, виконавчий продюсер Вікторія Кратінова, сценаристи Вас Київський і Майк Маккі.

Стрічка розповідає про зведений загін ДСНС, який розчищає херсонські дороги від знищеної російської техніки, розбирає завали зруйнованих росіянами будинків, рятує з-під них людей і тварин. Вони працювали в складних умовах, оскільки, відступаючи з міста, росіяни вкрали пожежні машини та обладнання ДСНС.

На прем’єрний показ стрічки завітало керівництво ДСНС, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, знімальна група, головні герої фільму, їхні колеги та друзі з різних регіонів країни.

Заступник Голови ДСНС України Володимир Демчук також вручив рятувальникам відомчі нагороди – нагрудні знаки «Знак Пошани» та «За відвагу в надзвичайній ситуації».

Крім того, відзнаками Президента «За оборону України» нагородили представників комунікаційних підрозділів ДСНС, які завжди пліч-о-пліч працюють із рятувальниками.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону