Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві відбулася презентація виставки «Земні шляхи Небесної Сотні» з нагоди 10-ї річниці Революції Гідності

Події

Переглянути фотоальбом

Сьогодні, 16 січня, відбулася презентація виставки «Земні шляхи Небесної Сотні». Захід організований з нагоди 10-ї річниці Революції Гідності та з метою вшанування пам’яті загиблих Героїв Музеєм історії міста Києва та Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності.

Вперше в одному місці відвідувачі мають змогу побачити велику кількість персональних речей Героїв Небесної Сотні, унікальних артефактів, зібраних з різних куточків України та сповнених драматичних емоцій.  

У відкритті виставки взяв участь т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Він висловив вдячність усім, хто підтримує і береже пам’ять про тих, хто віддав своє життя за Україну. 

«Ми не маємо права забувати жодної сторінки української історії, пов’язаної з нашою боротьбою. Сьогодні, на тлі величезних втрат та трагічності, викликаної повномасштабним вторгненням, події десятирічної давнини стають локальним епізодом, проте не менш значущим, в житті кожного покоління. Якщо сьогодні ми не здобудемо перемогу, якщо не збережемо волю та бойовий дух, історія з трагічним сценарієм може повторитися», – зазначив Ростислав Карандєєв. 

Ігор Пошивайло, генеральний директор Національного музею Революції Гідності, висловив переконання в тому, що розуміння і вшанування історії Революції Гідності є ключем до збереження гідності та незалежності України в майбутньому. 

«Подібні виставкові проєкти призначені для актуалізації нашої пам’яті. Важливо зробити цю виставку не лише історичною подією минулого, але й актуальною, ключовою для розуміння того, що відбувається сьогодні. Ми повинні пам’ятати, що пам’ять – це зброя. російська федерація і режим путіна робили все можливе, щоб спаплюжити саму Революцію Гідності, волевияв українців у розвитку своєї держави та майбутньому, спаплюжити образ Небесної Сотні та наших воїнів, героїв. Тому ця виставка – це не лише засіб для вшанування, але і інструмент для дискусій та консолідації», – поділився він.

На виставці зокрема представлені речі, надані родинами Валерія Брезденюка, Юрія Вербицького, Назарія Войтовича, Едуарда Гриневича, Устима Голоднюка, Миколи Дзявульського, Романа Гурика, Олександра Капіноса, Ігоря Костенка, Якова Зайка, Володимира Мельнічука, Людмили Шеремет, Івана Наконечного, Богдана Сольчаника, Володимира Чаплінського, Василя Сергієнка, Романа Сеника, Валерія Опанасюка.

Партнери виставки: Національний музей історії України, Національний музей історії України у Другій світовій війні, Харківський історичний музей імені Миколи Сумцова, Художній музей Михайла Біласа.

Вас може зацікавити

МЕДІА-ТОЛОКА у Києві: українські медійники, блогери та креативники обговорили можливості для розвитку

МЕДІА-ТОЛОКА у Києві: українські медійники, блогери та креативники обговорили можливості для розвитку

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві