Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві відбувся фаховий тренінг для бібліотекарів та представників освітянської спільноти

 3 червня у Національній бібліотеці України для дітей відбувся фаховий тренінг для бібліотекарів та представників освітянської спільноти. Понад 350 учасників, у тому числі представники міжнародної спільноти, взяли участь в обговоренні безпеково-правоосвітньої платформи «FairUkraine». Також під час заходу відбулась презентація книг, присвячених поліпшенню навичок безпечної поведінки та обізнаності щодо своїх прав і обов’язків для дітей. 

Автор першої віршованої Конституції для дітей «Конституція для всіх: і великих, і малих», координатор Національного правоосвітнього руху «Справедливці», суддя Верховного суду України Володимир Кравчук наголосив на важливості знання дітьми своїх прав та обов’язків змалку. Авторка книги «Книга виживання. Протимінна безпека» Тетяна Репеде, віцепрезидент Благодійного фонду «Здорове дитинство без меж», ознайомила учасників із методикою інформування дітей про те, як вберегти себе від потенційної загрози вибухонебезпечних предметів, особливо в регіонах, наближених до бойових дій.

У заході також взяли участь представники організації з інформування населення з протимінної безпеки «Шериф розмінування». Вони рекомендували використовувати у роботі з дітьми ресурс «Спільнотека від ЮНІСЕФ» з корисними та інтерактивними матеріалами, іграми, коміксами із безпеки, психологічної та соціальної підтримки.

Засновниця Благодійної міжнародної організації «Рутенія» Лада Ортинська (Брюссель, Бельгія) у своєму онлайн-виступі наголосила на важливості таких спільних заходів задля підтримки українських дітей, які вимушено залишили Україну через війну.

Організаторами тренінгу: Національна бібліотека України для дітей, Благодійна організація «Благодійний фонд «Здорове дитинство без меж» та Видавництво Холодкевича «ToonDrive».

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука