Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві відбувся круглий стіл та обговорення проєкту Державного реєстру музейного фонду України

14 лютого у Національному художньому музеї за участі заступниці Міністра культури та інформаційної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анастасії Бондар та очільниці Бюро ЮНЕСКО в Україні К’яри Децці Бардескі відбулася зустріч із працівниками київських музеїв, у межах якої продемонстрували та обговорили проєкт електронного реєстру Державної частини музейного фонду України.

Переглянути фотоальбом 

«Ми зібралися, аби поділитися наявними напрацюваннями в розробці електронного реєстру музейного фонду, розповісти про етапи та статус розробки, а також обговорити функціонал системи. Адже необхідно врахувати всі можливі нюанси перед тим, як її впровадити», — сказала Анастасія Бондар. 

Вона зауважила, що у музейних фондах знаходиться більше ніж 12 млн обʼєктів, всі вони мають увійти до реєстру. На сьогодні дані про музейні об’єкти, що належать державі, недоступні в уніфікованому та централізованому цифровому форматі.  Саме тому міністерство прагне створити централізовану систему з єдиним інтерфейсом, прозорими процесами та публічним доступом до інформації. 

«Для ефективного державного менеджменту необхідно чітко розуміти, чим держава володіє, де воно знаходиться, у якому стані та як переміщується.  Будь-які рішення мають базуватися на даних, статистиці та аналітиці», — зазначила заступниця Міністра. 

Під час заходу експерти продемонстрували роботу вже розробленого першого модуля електронної системи. Водночас зазначалося, що триває робота над модулем з автоматизації процесу переміщення та вивезення обʼєктів, а також з перенесення інформації з різних наявних систем та документів.

К’яра Бардескі додала, що у межах співпраці з міністерством ЮНЕСКО передасть технічне обладнання, зокрема всі необхідні сервери, для безперервного та безперебійного функціонування електронних систем.

«З початку повномасштабного вторгнення триває активна співпраця та підтримка України. Ми підписали з МКІП відповідний документ, де окреслено шість основних пріоритетів нашого співробітництва. Одним із них є робота над диджиталізацією та цифровізацією культурної спадщини України. Ця галузь є вкрай важливою, оскільки ми піклуємось про максимальне збереження надбання, а саме диджиталізація та створення загальнодержавних електронних реєстрів допомагає зберегти та впорядкувати максимум інформації на державному рівні» — сказала представниця ЮНЕСКО. 

Вас може зацікавити

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

МКІП розпочав відбір проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини

МКІП розпочав відбір проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини