Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві відбувся тренінг для держслужбовців про переваги та ризики застосування штучного інтелекту 

Сьогодні, 23 липня, відбувся тренінг «Штучний інтелект у професійній діяльності державних службовців», організований Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та у партнерстві з Міністерством закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку Великої Британії, Zinc Network та Центром демократії та верховенства права.

«Штучний інтелект зараз є найбільш динамічним трендом для всього людства. Саме в цій сфері на нас очікують найбільші зміни, які вплинуть і на характер роботи держорганів. Він дає великі можливості для прогресу в багатьох сферах. Водночас штучний інтелект несе в собі і ризики: загрози в контексті створення фейків, підробки зображень. Для того, щоб іти в ногу з часом, потрібно постійно вдосконалюватись», – сказав заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко. 

Він також підкреслив, що робота з інформаційною стійкістю та протидією дезінформації є надзвичайно важливою для держслужбовців.

Для Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики робота з державним апаратом — це пріоритет.  Це його головна аудиторія та партнери. 

«Штучний інтелект — зараз це універсальний інструмент. Бо він може використовуватись як на благо —  для спрощення життя людей і роботи комунікаційників, журналістів чи експертів. Так і в злочинних цілях — для створення продукту на шкоду інформаційній безпеці України, шкоду українцям та цілим спільнотам», – розповів Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.

За результатами тренінгу держслужбовці мають навчитись як створювати продукти за допомогою ШІ, аби зробити роботу державних органів продуктивнішою, а також навчитись виявляти шкідливі продукти, створені зловмисниками за допомогою ШІ в злочинних цілях.

«Зараз штучний інтелект є надзвичайно важливою та цікавою темою, яка несе в собі багато викликів та можливостей. При цьому ми розуміємо, що є і темніший бік. Мабуть, ви бачили, як Ілон Маск опублікував пост зі згенерованим показом мод, де Путін ходить по подіуму. Це тільки маленький приклад, який дає нам розуміти всі ризики та небезпеки. Зараз технології розвиваються так швидко, що думка не завжди за ними встигає. Саме тому цей тренінг може бути важливим та цікавим», – зазначила Керівниця програми протидії дезінформації та підтримки розвитку незалежних медіа Посольства Великої Британії в Україні Марина Безкоровайна.

«Мені дуже приємно, що вже багато років ми є партнерами з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Частина моєї подяки йде команді Страткому за їх плідну роботу, а друга частина — вам, тому що ми розуміємо як багато роботи ви робите і при цьому в умовах обмежених ресурсів», – сказала Директор Центру демократії та верховенства права Олеся Холопик.

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України