Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві відбувся тренінг з протидії дезінформації для комунікаційників із Харківщини

Сьогодні, 23 лютого,  у Києві завершився триденний тренінг «Протидія дезінформації та стратегічні комунікації» для представників Харківської обласної військової (державної) адміністрації.

Переглянути фотоальбом

«Для Міністерства тема дезінформації є однією з пріоритетних. Але ще більш важливими є люди, які працюють в сфері комунікації та протидії дезінформації. Харківщина є особливо важливою як одна з областей, що частково була під окупацією, і зараз, на жаль, є прифронтовою. Наразі складні часи, і вони потребують більшої ретельності в роботі. Тож навчання — це чудовий вклад ресурсів у фахівців задля підвищення їхніх спроможностей і створення довгострокових контактів», — зазначив під час вітального слова т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.  

Заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс підкреслив, що зараз інформаційна протидія має суттєве значення для майбутньої перемоги України, і діяльність фахівців з комунікації є невіддільним фактором успіху. 

«Відбудови потребує не лише інфраструктура, а й інформаційна сфера. Тому ПРООН надалі докладатиме зусилля для посилення спроможностей в у цій галузі. Ми працюватимемо і з Харківщиною, і з рештою прикордонних територій, які потребують такої допомоги», — зауважив представник ПРООН.

Заступниця голови Харківської обласної державної адміністрації Віта Ковальська зазначила, що сьогодні в регіоні продовжується боротьба з російськими наративами.

«Ми знаходимо додаткові ресурси, щоб блокувати радіочастоти з рф, їхнє ІПСО та пропаганду. Я вірю в те, що знання з цього тренінгу стануть у пригоді, щоб наблизити таку бажану перемогу та підтримати кожного українця, де б він не був», — сказала вона.  

Під час заходу учасники обговорили роль стратегічних комунікацій в управлінні державою, визначили, як працювати над іміджем України. Також комунікаційники розібрали поняття інформаційної війни та її складових, ознайомилися з основними техніками, які росія використовує для створення фейків . Водночас експерти курсу показали, як ідентифікувати неправдиву інформацію та використовувати електронні інструменти для перевірки зображень та відео, як спростовувати фейки. Крім того, учасники вчилися розробляли комунікаційні плани, зокрема і для кризових ситуацій. 

Тренінг організував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спільно з Міністерством культури та інформаційної політики та Програмою розвитку Організації об’єднаних націй за фінансування рядів Японії та Німеччини. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону