Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві відкрилася виставка дитячих малюнків та бронеплит «ArtArmor Діти UA»

Сьогодні, 30 серпня, у Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбулося урочисте відкриття виставки дитячих робіт Конкурсу «ArtArmor Діти UA». Це мистецький конкурс від благодійного проєкту «ArtArmor», метою якого є залучення дітей до підтримки України та ЗСУ за допомогою мистецтва.

В межах конкурсу діти віком 12-15 років мали придумати та втілити в життя мистецькі твори на тему «Героям Слава». Переможці перенесли свої малюнки на бронеплити, що врятували життя захисникам і захисницям, які боронять свободу та незалежність України на фронті. На виставці представлені артоб’єкти, створені юними митцями з таких бронеплит.

«Надзвичайно цікавий і дуже актуальний проєкт «ArtArmor» поєднує, здавалося б, непоєднувані речі: мистецтво, щось перемагаюче, світле, і в той же час сумне, чим є військова амуніція – захисні бронеплити. Я маю честь бути знайомим з результатами попередніх етапів і загалом розвитку проєкту. І мені здається, що цей проєкт не має закінчуватися ще дуже-дуже довго. Навіть після нашої перемоги – задля вшанування пам’яті загиблих та розуміння того, завдяки чому і кому залишилися, ті хто вижив. Це є дуже важливим наративом для виховання українців майбутнього», – заявив під час презентації виставки т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Як розповів народний депутат, співзасновник Благодійного фонду «Україна для героїв» та ініціатор проєкту Олександр Ковальчук, участь у конкурсі взяли близько 150 дітей з 20 областей України. Журі обрало десятьох найкращих.

«З нами сьогодні лише ті, хто зайняв призові місця. Ми отримали велику кількість бронеплит з передової і передали дітям. Тут і відбулася хімія: коли дитина бере в руки щось з війни, щось, що було на живій людині, що врятувало їй життя, і на цій плиті створює малюнок», – зазначив Олександр Ковальчук.

Довідково

«ArtArmor» – це унікальний благодійний проєкт, завдяки якому мистецтво буквально рятує життя. Талант українських та світових митців дає бронеплитам «другий шанс», щоб знову захищати людей. Плити стають арт-об’єктами, які краще за будь-які слова розповідають історію боротьби українського народу за своє існування.

Метою благодійного мистецького проєкту «ArtArmor» є демонстрація всьому світові героїзму українського народу та болю великої війни, використання мистецтва як універсальної мови для залучення людей з різних країн до боротьби проти російської агресії, а також збір коштів для підтримки Сил оборони України.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора