Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Львівській Національній опері відбувся прем’єрний показ вистави «Тіні забутих предків»

2 грудня на сцені Львівської опери відбулась прем’єра балету «Тіні забутих предків» на музику Івана Небесного та лібрето Василя Вовкуна. Серед глядачів у залі також був т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. До події міг долучитись кожен охочий через онлайн трансляцію. 

Дивитись фотоальбом

«Тішуся і радію разом із вами, що ми сьогодні стали свідками унікальної події, яка вкотре довела кожному з нас, що українське мистецтво живе, і воно розвивається. Незважаючи на всі складнощі сьогодення, незважаючи на те, що ворог прагне знищити нас, нашу культуру, нашу духовність, ми доводимо, що єдині в тому, щоб сказати «Україна є! Україна жива і Україна буде». Ми з вами в праві пишатися тим, що Україна створює культуру найвищого світового ґатунку і сьогодні ті люди, які з цієї сцени показали нам свої здібності, вони заслуговували не просто ваших оплесків, вони заслуговують великої шани і вдячності не тільки тих, хто в залі, а всієї культурної громади», — сказав Ростислав Карандєєв.

Т. в. о. Міністра також вручив артистам театру державні нагороди. Зокрема, почесне звання заслуженого артиста України отримав Василь Матвіїв, артист хору. Подяками Міністерства культури та інформаційної політики України були нагороджені: соліст балету Арсен Марусенко, артист оркестру Олександр Божик, головний хормейстер Вадим Яценко.

Під час онлайн-показу пройшов збір коштів на потреби Збройних Сил України. Прибуток від продажу квитків на премʼєрний показ вистави також буде передано на підтримку українських військових.

Крім того, в межах прем’єри балету у фоє театру представили виставку автентичних строїв Гуцульщини з приватної колекції Роксоляни Шимчук – дизайнерки, етнографині та колекціонерки. 

Проєкт реалізується за підтримки Львівської обласної військової адміністрації. Офіційний партнер – Kozytskyi Charity Foundation. Генеральний партнер – ТЗОВ «РСП «ШУВАР».

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України