Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Львові відкрився Конгрес культури – 2023

7 вересня у Львові т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв взяв участь у відкритті Конгресу культури – 2023. Цьогоріч його тема «Ukraine! Unmuted: Україна бере голос».

Переглянути фотоальбом

«Сьогодні важливо сказати про об’єднання зусиль держави та органів місцевого самоврядування, місцевої влади для забезпечення громадян якісними культурними послугами. Хочу наголосити, що саме синергія зусиль людей та інституцій дасть результат. Врешті решт, ми завжди маємо ставати на сторону споживача культурної послуги. Головне, щоб вона була якісною. Зараз важливо зробити все можливе, щоб конкурентні середовища об’єдналися. І таким об’єднанням є спільнодія. Ми маємо сформувати подієвий план дій, щоб після звільнення українськими Збройними Силами наших територій, мати чіткі алгоритми дій та людей, які будуть повертати ці території в український культурний простір», – сказав Ростислав Карандєєв. 

Протягом 3-х днів події організатори планують разом зі слухачами та слухачками, а також відомими спікерами означити нові реалії та виклики, що постали перед українським суспільством і сферою культури, перед Україною та світом після 24 лютого 2022 року.

Програма заходу складається з трьох частин: дискусійну, супровідну програму «Разом» та мистецьку, яка буде представлена трієнале сучасного мистецтва «Український зріз».

Конгрес також відкрили начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, правозахисниця, голова Центру громадянських свобод, відзначеного Нобелівською премії миру Олександра Матвійчук та прозаїк, поет, художник, член Українського ПЕН, офіцер ЗСУ Анатолій Дністровий. 

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України