Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Литві відбудеться Міжнародна конференція «Шлях до відновлення культурного сектору України»

6 та 7 червня у Вільнюсі відбудеться Міжнародна конференція «Шлях до відновлення культурного сектору України», яка організована Литвою спільно з Україною та за підтримки ЮНЕСКО. 

У конференції візьмуть участь заступник Генерального директора ЮНЕСКО з питань культури Ернесто Оттоне Рамірес, канцлерка уряду Литви Ґедре Балчітіте,  міністр культури Литви Сімонас Кайріс та т. в. о. міністра культури інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Мета заходу – підвищити обізнаність міжнародної спільноти про вплив війни на культурний сектор України, поставити культуру в центр зусиль з відновлення та залучити міжнародну підтримку для стабілізації й подолання наслідків війни, включно з наданням невідкладної допомоги конкретним культурним галузям та регіонам України.

У заході візьмуть участь до 200 учасників з різних країн світу (Австрія, Бельгія, Болгарія, Канада, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Угорщина, Ірландія, Італія, Японія, Республіка Корея, Латвія, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Румунія, Словаччина, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Україна, Велика Британія, Сполучені Штати Америки та інші), які підтримують відновлення України – представників урядів, міністрів культури, представників міжнародних і неурядових організацій, експертів. 

Під час панельних дискусій учасники обговорять збитки, завдані культурному сектору України російською війною та найважливіші потреби відновлення.

Підсумком конференції стане оновлений документ «План дій для культури в Україні», підготовлений ЮНЕСКО та міжнародними експертами, а також заключний документ, підготовлений міністерствами культури Литви та України («Вільнюський заклик до дій для відновлення культурного сектору України»).

Результати Вільнюської конференції будуть представлені на Міжнародній конференції з питань відновлення України в Берліні 11-12 червня цього року.

Деталі тут

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука