Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У МКІП обговорили проєкти відновлення Одеси, які фінансуватиме Італія

Сьогодні, 23 лютого, у МКІП відбулась зустріч з обговорення проєктів відновлення Одеси, що фінансуються Італією. 

Серед учасників: т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, заступник Міністра з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко, заступниця Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анастасія Бондар, представниця ЮНЕСКО в Україні К’яра Децці Бардескі, консул Посольства Італійської Республіки в Україні Стефано Мозер, а також представники команди МКІП, ЮНЕСКО, Італійського агентства з розвитку співробітництва (AICS), Одеської міської ради та Одеської обласної військової адміністрації.

«За результатами цієї зустрічі, ми з колегами маємо виробити позицію щодо участі у масштабному проєкті з відновлення Одеси, зокрема й інших країн. Маємо також задокументувати увесь процес, адже маємо багато учасників різних рівнів», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Він подякував італійській стороні за солідарність з Україною та українською культурою, за допомогу та фінансову підтримку.

З метою посилення співпраці між Україною та Італією учасники зустрічі розглянули можливі шляхи співпраці та обговорили концептуальну записку «Посилення стійкості міст до передбачуваних наслідків війни та сприяння інтегрованому підходу до відновлення та відродження міст через культуру в Одесі». 

«Аби відбудувати місто, потрібен комплексний і багаторічний підхід. Адже це також може бути чудовою моделлю в певному сенсі для інших міст. Ми почали цей процес», – зазначила представниця ЮНЕСКО в Україні К’яра Децці Бардескі.

Серед загальних цілей спільного масштабного проєкту: захист культурної спадщини Одеси від подальшого пошкодження та руйнування, посилення невідкладного захисту, документування й моніторинг міської забудови; захисні заходи в реальних умовах, обладнання для надання першої допомоги, стабілізація, укріплення та ремонт пошкоджених культурних будівель та споруд, що перебувають під загрозою та інше. Всі заходи мають сприяти розвитку культури як джерела нових робочих місць та кращому інклюзивному відновленню.

Нагадаємо, раніше Італійська сторона підтвердила намір фінансувати великий проєкт по відбудові Одеси через ЮНЕСКО.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону