Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У МКІП обговорили стан виконання Стратегії інформаційної безпеки

Сьогодні, 8 березня, у МКІП відбулась нарада щодо виконання Стратегії інформаційної безпеки під головуванням заступника Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тараса Шевченка. 

Переглянути фото

Російська пропаганда продовжує витрачати значні ресурси для цілеспрямованого створення фейкових новин, історій, веб-ресурсів, пропагандистських акаунтів у соціальних мережах і насичувати ними Інтернет. Серед викликів також Telegram канали, які зазвичай анонімні й не несуть відповідальності за свої публікації. Також дезінформація і масове поширення пропаганди генеруються за допомогою технологій штучного інтелекту.

«Наразі оперативне донесення суспільно-важливої інформації до людей, особливо на деокупованих територіях, а також інформування зовнішньої аудиторії про дії країни-агресора прямо впливає на рівень підтримки України, у тому числі зброєю. Ми сьогодні маємо брати до уваги всі загрози національній інформаційній безпеці та постійно шукати способи їх подолання», – зазначив заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тараса Шевченко.

Учасники наради обговорили стан протидії дезінформації та інформаційним операціям, насамперед держави-агресора, а також інформаційну реінтеграцію громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Йшлося також про вибудовування ефективної системи стратегічних комунікацій.

Нагадаємо, Стратегія інформаційної безпеки – основний документ у сфері захисту інформаційного простору України. А виконання плану заходів з реалізації Стратегії на період до 2025 року є беззаперечним пріоритетом для МКІП.

Серед учасників обговорення: представники Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих території України, Міністерства культури та інформаційної політики, Центру протидії дезінформації РНБО, Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, Національного агентства з питань державної служби, Українського інституту національної пам’яті, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та  ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України».

Вас може зацікавити

Музей народної архітектури та побуту: суд скасував рішення про зони охорони

Музей народної архітектури та побуту: суд скасував рішення про зони охорони

Перемога спадщини: «скіфське золото» експонуватиметься у Києві до деокупації Криму

Перемога спадщини: «скіфське золото» експонуватиметься у Києві до деокупації Криму