Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У МКІП презентували виставку «Галерея Героїв» від студентів НАОМА

Сьогодні, 25 січня, у приміщенні МКІП відбулася презентація виставки «Галерея Героїв». У церемонії відкриття взяли участь т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, ректор Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Олександр Цугорка, а також інші представники академії та ГО «Національна рада жінок України».

Переглянути фотоальбом

Ростислав Карандєєв подякував працівникам академії та митцям за їхню увагу до важливих справ, спрямованих на формування міцного суспільства та підтримку захисників України.

«Культура піклуватись про ментальне здоровʼя за допомогою мистецтва вказує на правильний напрямок у формуванні філософії громадянської відповідальності та соціальної участі студентів академії і науково-педагогічного персоналу. Це також свідчить про більш широкі завдання, які успішно вирішує академія поза межами освітнього процесу, включно з підтримкою наших захисників через таку дотичність. І не менш важливою є ідея того, що виставка змушує нас задуматися про необхідність бути ще більш відповідальними та виконувати справи чесно й ефективно», – підкреслив т. в. о. Міністра.

Олександр Цугорка привітав організаторів та присутніх заходу. Він наголосив на важливості внеску академії у створення умов для навчання студентів та підтримку ЗСУ. Ректор НАОМА також подякував МКІП за допомогу у реалізації цієї місії.

«Кожен повинен робити свій внесок на тому місці, на якому він знаходиться, докладаючи ті зусилля, які він має. Наша допомога полягає у психологічній реабілітації наших захисників. Я впевнений, що арттерапія надзвичайно позитивно вплинула на них, і ті, хто зображені на портретах, до сих пір контактують з нашими студентами, які їх малювали. Це і є вагомим внеском молодого покоління», – зазначив він.

Своєю чергою представниця ГО «Національна рада жінок України» вручила медалі «За відданість і любов до України» для МКІП та НАОМА, зокрема т .в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростиславу Карандєєву, ректору НАОМА Олександру Цугорці, першому проректору НАОМА Анатолію Гуменчуку та в. о. декана факультету образотворчого мистецтва та реставрації НАОМА Ігорю Мельничуку. 

Виставка «Галерея Героїв» є збіркою художніх творів студентів НАОМА. Вона включає в себе портрети захисників України, які проходили лікування у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» Міністерства оборони України та ДУ «Головний медичний центр МВС України». 

Постійна виставка «Галерея Героїв» проходитиме в актовій залі ДУ «Головний медичний центр МВС України».

Вас може зацікавити

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

Автори фільму «20 днів у Маріуполі» отримали Національну премію України імені Тараса Шевченка у театрі ім. І. Франка

Автори фільму «20 днів у Маріуполі» отримали Національну премію України імені Тараса Шевченка у театрі ім. І. Франка