Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У МКІП відбулась нарада щодо координації виконання плану реалізації Стратегії інформаційної безпеки в частині Інформаційної реінтеграції ТОТ та деокупованих територій

Сьогодні, 29 червня, у Міністерстві культури та інформаційної політики відбулася нарада щодо реалізації Стратегічної цілі №5 Плану заходів з реалізації Стратегії інформаційної безпеки на період до 2025 року.

Переглянути фотоальбом

Як зазначив заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко, основна тема наради – проговорити порядок виконання Стратегії інформаційної безпеки України в частині Стратегічної цілі №5, що стосується інформаційної реінтеграції громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях та на прилеглих до них територіях України, до загально-українського інформаційного простору, а також відновлення їх права на інформацію, що дає їм змогу підтримувати зв’язок з Україною. 

«Для МКІП Стратегія інформаційної безпеки є фактично головним стратегічним документом. І тема Стратегічної цілі №5 є однією з найбільш важливих. Тому ми запросили у першу чергу виконавців плану заходів Стратегії – представників профільних міністерств та центральних органів виконавчої влади, а також кілька міжнародних партнерів з розвитку, які працюють в цій темі, щоб почути про хід реалізації зазначеного плану заходів», – сказав Тарас Шевченко.

З 2014 року на тимчасово окупованих територіях України рф розпочала трансляцію російських пропагандистських каналів, було вимкнуто аналогове мовлення, а на звільнених частотах почалася трансляція російських каналів.

Увесь цей час російською окупаційною адміністрацією здійснюється жорсткий контроль за будь-яким поширенням інформації, діє цензура. Таким чином, свобода слова на тимчасово окупованих територіях фактично відсутня, а діяльність незалежних медіа зупинена.

Для кардинальної зміни наслідків вищезгаданих факторів у інформаційній сфері та нейтралізації багаторічного деструктивного впливу російського пропагандистського наративу необхідно здійснити низку заходів для повноцінної інформаційної інтеграції ТОТ в загальне інформаційне поле України.

Серед першочергових кроків мають бути: відновлення інформаційної інфраструктури і покриття 100% територій українським телерадіосигналом; сприяння поверненню на ТОТ українських телерадіокомпаній тощо.

Відповідно до розпорядження КМУ від 30 березня 2023 р. № 272-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії інформаційної безпеки на період до 2025 року» міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади необхідно забезпечити низку заходів для виконання зазначеного плану.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора