Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У МКІП відбулась зустріч з керівним комітетом організації «Репортери без кордонів»

5 червня напередодні Дня журналіста у МКІП відбулась зустріч заступника Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тараса Шевченка з керівним комітетом організації «Репортери без кордонів». Йшлося про безпеку журналістів, виклики для медіа через війну та співпрацю. 

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської

Серед учасників зустрічі: заступник директора «Репортерів без кордонів» Тібо Бруттен, керівник з адвокації «Репортерів без кордонів» П’єр Дагард, відповідальна за Україну в «Репортерах без кордонів» Полін Мофре.

«Ми вважаємо, що в такому воєнному контексті дивовижно бачити стійкість медіа в Україні. І, як ви, можливо, знаєте, Україна піднялася на 18 позицій в Індексі свободи преси, що є дуже гарною позицією. Але також дуже важливо розуміти, що в країні, яка стикається зі складними умовами, дуже рідко можна мати таку стійкість економіки, непорушність прав людини, а також таке громадянське суспільство, яке зацікавлене в журналістиці. Отже, у плані ми зібрали сім пунктів, які, на нашу думку, є важливими, і ми будемо проводити зустрічі цілий тиждень, щоб обговорити їх», – сказав заступник директора «Репортерів без кордонів» Тібо Бруттен.

Заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко наголосив, що для України безпека журналістів є пріоритетом, а також те, що попри війну, Україна робить усе можливе, щоб збалансувати свободу вираження думок і деякі обмеження, які можуть існувати під час війни. 

Нагадаємо, організація «Репортери без кордонів» (RSF) оприлюднила Індекс свободи слова у 2024 році, до якого ввійшли 180 країн світу. Україна опинилася на 61-ій сходинці, піднявшись за рік на 18 позицій.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука