Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У МКІП відбулась зустріч з командою Triennale di Milanо

22 травня Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики, зустрівся з командою українського павільйону “Planeta Ukrain” міланського трієнале архітектури, дизайну та мистецтва (Triennale di Milanо), яка приїхала в Україну, щоб познайомитись з культурними інституціями під час війни.

“Знаковою ця зустріч є тому, що це перший такий візит представників спільноти архітекторів, дизайнерів, продюсерів світового рівня до нас. Найважливіше, що почув від колег Україна має потенціал, щоб перетворитись на культурний хаб як мінімум Європи. Тож працюємо в цьому напрямку”, наголосив Олександр Ткаченко. 

Разом з куратором павільйону “Planeta Ukrain” міланського трієнале архітектури, дизайну та мистецтва Джанлуїджі Рікуператі до України завітали й інші артменеджери та куратори, зокрема: Ванесса Бренсон англійська філантропка та засновниця Маракешського бієнале, Альберто Зонтоне  засновник провідної італійської студії дизайну та архітектури, Стівен Навін музичний продюсер, Габріеле Аббруццезе італійський фотограф та Марія Іссерліс українська мисткиня та кураторка з Берліну.

В рамках візиту гості відвідають Довженко Центр, Мистецький арсенал, Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, Я-Галерею, Львівський органний зал та інші заклади, а також зустрічатимуться з українськими менеджерами та культурними діячами.  

Одночасно заплановано обговорення можливостей міжінституційної співпраці, а також проведення онлайн-симпозіуму “Planeta Ukrain”. До симпозіуму приєднається онлайн генеральний директор Міланського трієнале архітектури, дизайну та мистецтва – Стефано Боері. 

Онлайн симпозіум розпочнеться 22 травня 2022 року о 18:30 у київській галереї сучасного мистецтва The Naked Room. Її засновниця Лізавета Геман, а також Марія Ланько разом з Борисом Філоненком є кураторами Українського національного павільйону на цьогорічному Венеційському бієнале. 

У симпозіумі візьмуть участь:  Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики; Галина Григоренко, голова Держмистецтв України, а також команда українського павільйону “Planeta Ukrain” Джанлуїджі Рікуператі, Ванесса Бренсон, Альберто Зонтоне, Стівен Навін, Габрілелле Аббруццезе та Марія Іссерліс.

Долучитись онлайн до події можна за посиланням: https://bit.ly/3sPF4Qp

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України