Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У МКІП відбулося установче засідання Координаційного комітету з реалізації кампанії Ради Європи «Журналісти мають значення»

Сьогодні, 24 квітня, у Міністерстві культури та інформаційної політики відбулося установче засідання Координаційного комітету з реалізації кампанії Ради Європи «Журналісти мають значення» в Україні, створеного при МКІП. 

Переглянути фото

У засіданні взяли участь т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики, голова комітету Ростислав Карандєєв та Національний координатор кампанії Ради Європи «Журналісти мають значення» в Україні, директор Департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки МКІП Ганна Красноступ

«Наш Координаційний комітет утворений з метою проведення фахових консультацій, оперативного розгляду питань і реалізації в Україні п’ятирічної кампанії Ради Європи щодо безпеки журналістів. Також ми маємо виробити спільний підхід до розв’язання проблем безпеки представників медіа, підтримки їхньої професійної діяльності під час воєнного стану», – зазначив т. в. о. Міністра. 

Ростислав Карандєєв зауважив, що комітет може пропонувати заходи «щодо забезпечення чітких і доступних комунікацій між військовими і суспільством, а також щодо реагування на випадки порушення права на свободу слова». 

До комітету увійшли представники Національної поліції, Міністерства оборони, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Генеральної прокуратури України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства внутрішніх справ України, Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України, Комісії з журналістської етики, незалежні медіаексперти, інші фахівці. Їхніми функціями є оцінка потреб і викликів середовища, в якому працюють журналісти, надання рекомендацій щодо реалізації кампанії «Журналісти мають значення» на національному рівні, захист свободи вираження поглядів в Україні.

Під час першого, установчого, засідання експерти обговорили організацію роботи зі звільнення українських медійників, які перебувають в полоні, інструменти із проведення самооцінки у контексті захисту журналістики та безпеки медійників, підготовку Плану заходів з реалізації кампанії Ради Європи «Журналісти мають значення» в Україні.

Вас може зацікавити

МКІП готує бюджетну декларацію на наступний рік щодо фінансової підтримки регіональних медіа 

МКІП готує бюджетну декларацію на наступний рік щодо фінансової підтримки регіональних медіа 

Пріоритетні завдання у прифронтових регіонах — створення укриттів та мистецьких хабів на базі об’єктів культурної інфраструктури, — Ростислав Карандєєв

Пріоритетні завдання у прифронтових регіонах — створення укриттів та мистецьких хабів на базі об’єктів культурної інфраструктури, — Ростислав Карандєєв