Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У МКІП визначили подальші етапи реалізації проекту «Мистецтво допомагати»

У Міністерстві культури та інформаційної політики України відбулась робоча зустріч, на якій представники МКІП та Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ обговорили стан впровадження та подальші кроки реалізації проекту «Мистецтво допомагати» у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи Олени Зеленської.

Переглянути фотоальбом

«Реалізація проекту «Мистецтво допомагати» у сфері психічного здоров’я є одним із пріоритетних завдань Міністерства культури та інформаційної політики України», – зазначив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. 

Нещодавно визначили відповідальних осіб з питань безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я на підприємствах, в установах і організаціях, що належать до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Заклади культури можуть стати своєрідним простором для того, аби кожен, хто цього потребує міг отримати там належну психосоціальну підтримку. Опанування техніками самодопомоги та надання першої психологічної допомоги, розвиток мережі груп психологічної підтримки є необхідною складовою неформальних послуг в громаді», – зазначила директорка з координації органів влади Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ, радниця Прем’єр-міністра України Ірина Микичак. 

На зустрічі також були присутні: заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко, аналітик Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ Юлія Мазур, експертка проекту та фахівчиня з ментального здоров’я Анастасія Голотенко, начальник відділу політики безбарʼєрності, гендерної рівності та ментального здоров’я Леся Хемраєва.

Учасники зустрічі визначили подальші етапи реалізації проекту «Мистецтво допомагати». А також обговорили нові ідеї у напрацюванні рішень надання психосоціальних послуг через культуру.

Вас може зацікавити

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Бабиному Яру в День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, відбулась міжконфесійна молитва

У Бабиному Яру в День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, відбулась міжконфесійна молитва