Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Молдові презентували колекції українських брендів

Днями у Республіці Молдова відбувся модний захід — Moldovan Brands Runway. Партнером та ментором цієї важливої для креативних індустрій події стала команда Ukranian Fashion Week. Кілька місяців консультацій та безпосередня робота команди UFW на майданчику проєкту в Кишиневі дали хороший результат і вкотре продемонстрували високий рівень креативних індустрій України.

На Moldovan Brands Runway були представлені колекції провідних молдавських брендів та двох брендів з України. Організатором події виступила APIUS (Асоціація виробників легкої промисловості Республіки Молдови) у партнерстві з UFW, за підтримки Moldova Future Technologies Activity Funded by USAID and Sweden.

«Нас знають і цінують, нами захоплюються, у нас готові вчитися, з нами хочуть співпрацювати. Креативні індустрії України, в нашому випадку fashion індустрія, це місце нашого лідерства та авторитету. Ми маємо стимулювати інтерес до країни та збільшувати наш авторитет усюди, де це можливо. Наші воїни здобувають нашу славу в боях. Стійкістю і мужністю України захоплюється світ! Ми маємо зробити все, щоб нашу культуру знали, поважали та захоплювались нею, так само як і нашою армією. Україна – це українці. Нас мають бачити й чути», — вважає Ірина Данилевська, співзасновниця та CEO Ukranian Fashion Week. 

Питання культурно партнерства та колаборацій між двома країнами обговорювалось, зокрема, під час зустрічі Ірини Данилевської з міністром культури Республіки Молдова паном Сергієм Проданом.

Нагадаємо, наприкінці лютого, три українські fashion бренди – FROLOV, KSENIASCHNAIDER та PASKAL взяли участь у показі на London Fashion Week, який відбувся в рамках Ініціативи Ukrainian Fashion Week «Support Ukrainian Fashion». До Ініціативи доєднались 12 тижнів моди Європи та США, також захід підтримала Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».  

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України