Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Музеї війни презентували виставку «Захисники», присвячену українським воїнам

До роковин повномасштабного вторгнення росії на територію України у Музеї історії України у Другій світовій війні сьогодні, 22 лютого, презентували проєкт «Захисники».

Як зазначають організатори, проєкт «Захисники» розповідає про «мужніх, відважних, сталевих, стійких, сильних, героїчних та красивих». У експозиції представлено промовисті фото українських воїнів, які вже понад рік чинять упертий опір тотальному злу, боронять рідну землю й стоять на сторожі безпеки Європи та світу.

Проєкт реалізовано за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Генерального штабу Збройних Сил України та Посольства України в Королівстві Швеція. Автор ідеї та куратор – Юрій Савчук.

Відкриття виставки відвідав Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

«Щодня наші захисники вражають весь світ своєю сміливістю. І їхній подвиг має бути назавжди закарбований для майбутніх поколінь. Тому вітаю відкриття цієї виставки і запрошую всіх охочих відвідати її. Вона точно того варта», – сказав Олександр Ткаченко.  

Автори проєкту зазначають, що світлини для виставки було зроблено під час музейної експедиції, яка відбулась у липні 2022 року. 

Тоді генеральний директор Музею Юрій Савчук та музейний фотограф-волонтер зі Швеції Анджей Маркевич здійснили поїздку в місця дислокації військових частин. Перебуваючи в розташуванні підрозділів на території Харківщини, Дніпропетровщини, Миколаївщини, Одещини та Київщини, музейники фотографували військовослужбовців різних видів та родів Збройних сил України. 

«Деталі кожного образу відтворено бездоганно. Найвищої якості друк світлин виконаний безкоштовно найкращою у Швеції та Європі фотолабораторією Crimson. За сприяння Посольства України в Королівстві Швеція дорогоцінний вантаж миттю було доставлено в Тернопіль», – зазначили у Музеї історії України у Другій світовій війні. 

Вас може зацікавити

«ARTA AND ART»: в Києві відкрилась благодійна виставка про поєднання мистецтва та патріотизму

«ARTA AND ART»: в Києві відкрилась благодійна виставка про поєднання мистецтва та патріотизму

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»