Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Музеї історії міста Києва провели дипломатичний прийом, де презентували виставкові проєкти

14 серпня Музей історії міста Києва спільно з Державним підприємством «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв», Асоціацією подружжя українських дипломатів провели захід для надзвичайних і повноважних послів іноземних держав в Україні, співробітників дипломатичних представництв, іноземних та міжнародних організацій з подружжями. 

Серед почесних гостей: Посли, представники та подружжя дипломатів Австрії, Італії, Данії, Кіпру, Литви, Словенії, США, Чехії, Швейцарії. Команда Музею познайомила запрошених із діяльністю закладу та презентувала всі наявні виставкові проєкти, особливу увагу приділивши «Лаврі Небесній».

Центральне місце в цій експозиції займає ювелірна художня композиція «Лавра Небесна» авторки Ірини Карпової. Вона сповнена глибоким філософським змістом й відображає світоглядні принципи духовності. Виставка спонукає до багатовекторних рефлексій та обговорень цінності Лаври – і як культурного осередку, і як пам’ятки архітектури, і як духовного центру. Кожен з відвідувачів може віднайти в цьому проєкті свої сенси: хтось пересвідчиться в силі предків, які заснували та вберегли святиню, хтось отримає естетичну насолоду від лаврських скарбів.

Дипломатичний корпус та музейники мали змогу обговорити важливість діяльності культурних інституцій під час війни. 

Вас може зацікавити

У Нижній Лаврі діятиме перший військовий храм

У Нижній Лаврі діятиме перший військовий храм

У Національному заповіднику «Софія Київська» стартував сьомий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2024

У Національному заповіднику «Софія Київська» стартував сьомий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2024