Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Музеї історії міста Києва відкрилась виставка живопису «Мальовнича Україна»

19 жовтня в Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва відкрилась виставка живопису та графіки, присвячена творчості українських митців 2-ї половини ХХ століття. Експозиція триватиме до 19 листопада.

Переглянути фотоальбом

Виставка дає можливість глядачам пересвідчитись, що українське мистецтво багатогранне. Воно чудово ілюструє вплив різних історичних контекстів, творчих пошуків, трансформацію стилів і мистецьких тенденцій.

«Приємно бачити серед робіт кримські пейзажі. Ми всі неймовірно скучили за ними. Понад 100 робіт представлені в рамках цього проєкту. Крізь полотна ми можемо побачити контекст, в якому жили митці, що вони відчували в свій час», – розповіла генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

Проєкт зібрав роботи Василя Чегодара, Віктора Зарецького, Алли Горської, Миколи Глущенка, Юрія Хіміча та багатьох інших. Куратор виставки: Олексій Василенко.

На картинах – кримські троянди та дорога в Ялту, краса Києва та багатьох мальовничих  куточків України. Загалом пейзажі, натюрморти, портрети та сюжетні композиції митців різних українських шкіл показують життя українців з 1940-х до 1990-х років. Тут відображені як трагізм нашої історії, так і любов до рідної землі, краса та бажання самовираження. 

Адреса музею: вул. Богдана Хмельницького, 7, м. Київ. 

Графік роботи експозиції згідно із графіком роботи МВЦ Музею історії міста Києва: Ср. – Нд.: 12:00-19:00, Пн-Вт.: вихідні.

Вас може зацікавити

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації»