Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Миколаївській області пошкоджено 211 закладів культури, пам’яток архітектури та культових споруд, – Ростислав Карандєєв 

10 квітня т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в рамках свого візиту на прифронтову Миколаївщину відвідав заклади культури та мистецької освіти, а також поспілкувався з митцями, діячами культури, представниками мистецької освіти, органів влади Миколаївщини та медіа. 

Переглянути фотоальбом

З 2022 року в Миколаївській області пошкоджено 211 закладів культури, пам’яток архітектури та культових споруд. 23 обʼєкти знищено повністю, 40% з них відновлено.  Різного ступеня пошкоджень зазнали 9 закладів культури та освіти у сфері культури обласного підпорядкування. 

Навіть у складних умовах прифронтової території, культурне життя Миколаєва продовжується. З початку агресії рф заклади культури Миколаївщини психологічно підтримують людей. Працівники сфери продовжують створювати безбар’єрний простір для всіх. Розробляють  віртуальні екскурсії, оцифровують твори мистецтва, створюють 3D – листівки, проводять онлайн заходи, відкрили інклюзивний гурток творчої реабілітації «Сцена без обмежень».

«Культура важлива вже сьогодні. Ми часто чуємо, що якісь ініціативи не на часі. Але культура й духовність важливі для нашої стійкості вже зараз. Тому вкрай необхідно наполегливо  нести свою місію працівникам сфери культури, які є зберігачами українських цінностей», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Він також відвідав Миколаївський академічний художній драматичний театр, що з початком повномасштабного вторгнення змінив формат та організував сцену в укритті та Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії, який працює на 100% з аншлагами. 

Після пошкоджень унаслідок обстрілів у Миколаєві відновлюють фаховий коледж музичного мистецтва. Це щойно виявлена пам’ятка місцевого значення. А також архітектурні пам’ятки, розташовані на вулиці Адміральській, пам’ятку національного значення «Старофлотські казарми» КЗК «Миколаївський обласний краєзнавчий музей». 

Вас може зацікавити

МКІП та ІР-офіс співпрацюватимуть у сфері охорони культурної спадщини, цифровізації та розвитку креативних індустрій

МКІП та ІР-офіс співпрацюватимуть у сфері охорони культурної спадщини, цифровізації та розвитку креативних індустрій

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко