Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

9 травня в Національній бібліотеці ім. Св. Кирила і Мефодія в Болгарії відкрився Куточок української літератури. З цієї нагоди Болгарська національна бібліотека та Одеська національна наукова бібліотека підписали Меморандум про співпрацю.

Подія стала 29-ю ініціативою Національної бібліотеки ім. Св. Кирила і Мефодія, в рамках якої у форматі тематичних куточків публічно представлені найцікавіші видання та національні сувеніри різних країн. Партнерами відкриття стали Посольство України в Болгарії та Одеська національна наукова бібліотека, які передали перші книжкові дарунки. Їх включать до фондів Болгарської національної бібліотеки й вони будуть доступними для її користувачів.

Двері куточка урочисто відкрили директор Національної бібліотеки Болгарії професор Красіміра Александрова, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Болгарія Олеся Ілащук та генеральний директор Одеської національної наукової бібліотеки Ірина Бірюкова.

У своєму привітанні присутнім Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Болгарія Олеся Ілащук відзначила, що подібні ініціативи здобувають вдячну увагу й підтримку всього українського суспільства та держави. Так, в багатьох країнах світу, і в Болгарії зокрема, відкриваються загальнодоступні українські книжкові полички під патронатом дружини Президента України  Олени Зеленської у співпраці з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Українського інституту книги. Український книжковий куточок не лише допомагає жителям інших країн краще розуміти українську культуру, історію та традицій, але й має особливу місію підтримки українців, які через російську військову агресію змушено залишили свої домівки, але зможуть підтримувати зв’язок з Батьківщиною, читаючи книжки рідною мовою.  Важливою подією візиту стало підписання Меморандуму про співпрацю між Одеською національною науковою бібліотекою та Національною бібліотекою Болгарії імені Святих Кирила і Мефодія, який актуалізує напрями співпраці між двома установами.  

Вас може зацікавити

«Роду криниця віща»: традиційно на Тарасовій Горі у Каневі відбувся підсумковий етап творчого конкурсу

«Роду криниця віща»: традиційно на Тарасовій Горі у Каневі відбувся підсумковий етап творчого конкурсу

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: артисти Харківського театру опери та балету ім. М. В. Лисенка презентували прем’єри в межах Українського АРТ ХАБу

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: артисти Харківського театру опери та балету ім. М. В. Лисенка презентували прем’єри в межах Українського АРТ ХАБу