Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Національній бібліотеці для дітей провели захід до 95-річчя з дня народження киргизького письменника Чингіза Айтматова

Переглянути фотоальбом

7 грудня за підтримки Посольства Киргизької Республіки у Національній бібліотеці України для дітей відбувся захід, присвячений 95-річчю від дня народження письменника Чингіза Айтматова.

Привітали присутніх генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко та Надзвичайний та Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Ідріса Кадиркулдов.

Гостям показали документальний фільм про життєвий та творчий шлях Чингіза Айтматова. Водночас відбулася презентація нової книги вибраних творів цього автора, вперше перекладених українською. Також відвідувачі змогли ознайомитися з тематичною виставкою фотоматеріалів та мистецьких творів.

Під час заходу народні депутати Єлизавета Богуцька, Владлен Неклюдов, Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Сеймур Мардалієв, Надзвичайний і Повноважний Посол Таджикистану Назрізода Давлаталі та літературознавець і перекладач, професор Микола Васьків поділилися своїми враженнями про творчість письменника, розповіли про роль Чингіза Айтматова у становленні власного світогляду та наголосили на унікальності та одночасно універсальності творчого доробку письменника.  

Спікери акцентували на особливому вмінні автора перетворити просту людину на головного героя для мільйонів шанувальників літератури та викликати почуття любові до загальнолюдських цінностей, природи та історії. 

Також до заходу долучилися Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Вірменія в Україні Владімір Карапетян, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Курманов, представники дипломатичних місій Республік Молдови, Румунії, Туркменістану, Угорщини та Японії, віцепрезидент Торгово-промислової палати України Валерій Король, а також представники Міністерства закордонних справ, Міністерства культури та інформаційної політики й Міністерства освіти та науки. 

Вас може зацікавити

«Картка виявлення об’єкта культурної спадщини» – це якісно новий механізм захисту культурної спадщини 

«Картка виявлення об’єкта культурної спадщини» – це якісно новий механізм захисту культурної спадщини 

«Воля до перемоги. Воїни спорту»: в Національному музеї історії України у Другій світовій війні презентували виставку про Олімпійський рух

«Воля до перемоги. Воїни спорту»: в Національному музеї історії України у Другій світовій війні презентували виставку про Олімпійський рух