Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Національній бібліотеці України для дітей провели «Дні єднання з Великим Кобзарем»

15 лютого, напередодні Дня Єднання та 210-річчя вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка, у Національній бібліотеці України для дітей відбулись «Дні єднання з Великим Кобзарем» під патронатом Міжпарламентської групи дружби між Україною та Киргизстаном. Її очолює народний депутат України Владлен Неклюдов. 

Переглянути фотоальбом

Генеральна директорка бібліотеки Алла Гордієнко розповіла учасникам події про книжкові видання Тараса Шевченка з фондів бібліотеки. Вона також сфокусувала увагу гостей на популярності літературних творів митця серед українських дітей, які знають поезію Тараса ще з дошкільного віку. 

В контексті події бібліотекарі підготували виставку «Слово Шевченка єднає народи». На ній представлені унікальні книги з колекції рідкісних та цінних видань бібліотеки для дітей, переклади творів Тараса Григоровича мовами народів світу. 

Завершився День єднання з Великим Кобзарем поетичним марафоном за участю усіх присутніх на зустрічі дипломатів, які читали Шевченків «Заповіт» своєю рідною мовою.  

Серед гостей, яких об’єднав спільний інтерес до творчості Кобзаря: співорганізатор заходу Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Киргизстан в Україні Ідріс Кадиркулов, посли Азербайджанської Республіки, Аргентинської Республіки, В’єтнаму, Республіки Вірменія, Республіки Казахстан, Республіки Молдова, Словацької Республіки, Республіки Узбекистан, Румунії, Республіки Таджикистан, а також представники амбасад Туреччини, Болгарії.

Вас може зацікавити

«Протидія дезінформації та стратегічні комунікації»: у Києві відбувся триденний тренінг для комунікаційників Запорізької області

«Протидія дезінформації та стратегічні комунікації»: у Києві відбувся триденний тренінг для комунікаційників Запорізької області

У Києві стартував другий Український будівельний конгрес

У Києві стартував другий Український будівельний конгрес