Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Національній бібліотеці України для дітей стартував новий проєкт «Камуфляж»

20 січня в Національній бібліотеці України для дітей стартував новий проєкт «Камуфляж». Його перша подія – зустріч «Барон збирає друзів-волонтерів». 

Переглянути фотоальбом

Мета проєкту – організувати для дітей-читачів щомісячно впродовж 2023 року зустрічі з військовослужбовцями, волонтерами, медиками, надзвичайниками – непересічними особистостями, небайдужими і чуйними до людського горя і біди, які вносять безпосередній вклад у Перемогу України.

«Сьогодні одна велика мета об’єднує всіх українців: і дорослих і маленьких. Це наша спільна Перемога над ворогом. Волонтерство – це внутрішня потреба допомагати й підтримувати тих, хто цього потребує. Саме синергія активістів та державних службовців призводить до вирішення суспільних проблем», – зазначив Ростислав Карандєєв, Перший заступник Міністра культури та інформаційної політики України. 

Всю інформацію від імені пса Барона озвучувала рятівниця зоозахисної організації UAnimals Олена Біла. Вона розповіла про тисячі врятованих на прифронтових та окупованих територіях тварин, визначальну роль Барона-психолога у цих рятувальних операціях. 

Діяльність Благодійного фонду «Вільні люди. Україна» презентувала його президент, волонтер Олеся Петрук. Фонд надає допомогу ЗСУ, іншим військовим формуванням, правоохоронним (спеціальним) органам, органам цивільного захисту, добровольчим формуванням територіальних громад, іншим особам, які забезпечують національну безпеку і оборону. 

Захід став спробою залучення читачів до благодійності, формування патріотизму, внутрішньої потреби кожної людини у безкорисливій допомозі, емпатії, свідомого громадянства, небайдужості та чуйності до чужого болю, особистої відповідальності за добробут своїх співгромадян, життя тварин та долю країни. 

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України