Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Національному академічному драматичному театрі ім. Лесі Українки відбулася вистава «Зерносховище»

27 березня, в міжнародний День театру, на сцені столичного Національного академічного драматичного театру ім. Лесі Українки представили виставу Рівненського академічного українського музично-драматичного театру «Зерносховище» за п’єсою лауреатки Шевченківської премії, відомої української драматургині Наталки Ворожбит. Подію відвідав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. 

Перед початком вистави т. в. о. Міністра привітав представників театральної спільноти з їх професійним святом.

«Люди хочуть справжнього мистецтва, хочуть отримувати ту енергетику, яку дає українська культура. Особливо якщо це ще й якісна культура, яка зроблена майстрами, з відчуттям відповідальності перед глядачем і з бажанням створити справжні національні культурні продукти. Та увага, яка сьогодні є на самому високому рівні до театру і взагалі до мистецтва та культури, це відповідь на ті запити, які йдуть від суспільства. А суспільство сьогодні хоче бачити театр, хоче бачити українську культуру, яка бореться, яка не тільки виживає, але й створює новий контент, яка створює нові якісні сучасні продукти світового рівня, яким без сумніву є і ця вистава», – сказав Ростислав Карандєєв у вступному слові. 

«Зерносховище» – знакова вистава Рівненського академічного українського музично-драматичного театру, яка отримала нагороду «Краща вистава 2022-2023» за версією фестивалю-премії «Гра». Вона не лише розповідає про страшний Голодомор, але й закликає до переосмислення нашої історії та сьогодення. Постановка змальовує долі окремих українців, що кохають, зраджують, живуть та просто прагнуть бути щасливими. І 1932-1933 рр. в контексті болісного сьогодення вже не здаються такими далекими. Яскрава постановка з красивим музичним оформленням нікого не лишить байдужим.  

Вас може зацікавити

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

Держкомтелерадіо припинив розповсюдження інтернет-магазинами майже 700 найменувань російських книг

Держкомтелерадіо припинив розповсюдження інтернет-магазинами майже 700 найменувань російських книг