Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Національному цирку відбулось гала-шоу VIIІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу циркового та естрадного мистецтв «Дивоцирк»

1 червня, традиційно до Міжнародного Дня захисту дітей, у Національному цирку України відбулось гала-шоу, що знаменувало завершення VIIІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу циркового та естрадного мистецтв. У події взяв участь т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Фестиваль розпочався 28 травня і протягом 5 днів свою майстерність демонстрували понад 600 артистів зі 67 кращих аматорських колективів українського цирку від Донбасу до Закарпаття, від Сіверщини до Херсонщини у більш ніж 20 жанрах циркового мистецтва.

Головною метою події було відродити фестивальний рух в Україні попри війну, підтримати циркові колективи та дати можливість усім охочим насолодитись виступами артистів на головній цирковій арені країни. Серед глядачів були присутні діти, які були вимушені покинути рідний дім через війну, а також військові.

«Сьогодні, в Міжнародний День захисту дітей, кожен з нас має задуматися і подивитися на дітей, які поруч. Кожен повинен зробити для своєї дитини свято. Це свято потрібне, щоби люди звернули увагу, подивилися, що поруч є діти з їхніми проблемами і потребами. Саме так вчинили деякі студії аматорського циркового мистецтва, які присутні сьогодні тут, на головній цирковій арені нашої країни: вони прийняли до себе на безкоштовне навчання діточок з циркових колективів, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях», – сказав Ростислав Карандєєв у своєму зверненні. 

Т. в. о. Міністра також додав, що сьогодні Національний цирк України є єдиним місцем в країні, де консолідується професійне циркове мистецтво з аматорським, де відбувається системне передавання знань і досвіду від поколінь до поколінь, де сходяться точки дотику між культурою, культурною дипломатією та культурними індустріями.

Спеціальний Приз Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв вручив семирічній Ареф’євій Софії за номер у жанрі «повітряна гімнастика». Дівчинка представляла Циркову студію міста Первомайський Харківської області.

Протягом 5 днів фестивалю учасники мали можливість не тільки взяти участь у конкурсі, але й долучитись до майстер-класів з повітряної гімнастики, акробатики, еквілібристики, жонглювання, пластики та сучасної хореографії. Крім того, відбулись і  конференції у форматі Круглого столу з проблематики аматорського циркового мистецтва в Україні.

Нагадаємо, що фестиваль «ДивоЦирк» розпочав свою історію 2016 року, з того часу він став платформою для демонстрації циркових навичок та талантів, створюючи унікальну атмосферу свята та творчого суперництва. 

Організатори заходу: державне підприємство «Національний цирк України» та громадська організація «Міжнародний центр «Світ очима дітей».

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України