Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Національному музеї гончарства відкрилася виставка ІІ Міжнародного бієнале художньої кераміки імені Василя Кричевського

21 червня 2023 року в Національному музеї гончарства відкрилася виставка ІІ Міжнародного бієнале художньої кераміки імені Василя Кричевського з нагоди 150-річчя від дня народження українського живописця.

Експонування творів-учасників бієнале триває у виставкових залах Центру популяризації гончарної спадщини України Національного музею гончарства. А вже 18 серпня 2023 року відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців. 

Це – унікальний проєкт, що єднає українську спільноту зі світовими мистецькими тенденціями, демонструючи сучасні здобутки художньої кераміки. Бієнале відбувається в Опішному на Полтавщині втретє, за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, а також Благодійного фонду «Дар».

На виставкову подію очікували і митці-учасники, і поціновувачі їхньої творчості, однак через пандемію COVID–19 і повномасштабне вторгнення росії вона досі відтерміновувалася. 

Нині експозиція презентує глядачам масштабне явище новітньої художньої кераміки – 91 мистецький твір 55 авторів. Окрім українських учасників, до виставки долучились художники-керамісти із семи країн світу – Великобританії, Данії, Ізраїлю, Литви, Малайзії, Туреччини та Японії.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України