Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Національному музеї історії України відкрилась виставка «Світи Григорія Сковороди»

2 грудня напередодні 300-ї річниці від дня народження українського філософа і письменника Григорія Сковороди в Національному музеї історії України відкрилась виставка «Світи Григорія Сковороди». 

«Постать Григорія Сковороди для українців дуже символічна, а трьохсотлітній ювілей філософа – це гарна нагода заглибитися у спадщину, а також переосмислити її», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

На виставці представлено основні життєві періоди і творчість знаного мислителя та її осмислення нащадками. Всі охочі можуть ознайомитися із оригіналами та копіями праць Сковороди, документів про нього, артефактами доби й пізнішими, навіяними життям і творчістю філософа, живописними й скульптурними творами, нумізматичними пам’ятками. 

Свої твори на виставку надали Сергій Луцак і реконструктор одягу Сергій Шаменков. 

Партнери виставки: Національна бібліотека України ім. В. І. Вернадського, Національний художній музей України, Центральний державний історичний архів України, м. Київ, Інститут літератури ім. Т. Шевченка НАНУ та Український інститут національної пам’яті. 

Нагадаємо, 3 грудня о 14:00 у музеї заплановано проведення круглого столу «Маловідомий та незнаний Сковорода» за участі науковців-гуманітаріїв різних інституцій.

 

Вас може зацікавити

МКІП долучилося до міжнародного Партнерства за інформацію та демократію

МКІП долучилося до міжнародного Партнерства за інформацію та демократію

Україна та Норвегія посилюватимуть співпрацю у сфері культури та медіа

Україна та Норвегія посилюватимуть співпрацю у сфері культури та медіа