Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Німеччині розпочався 75-й Франкфуртський книжковий ярмарок

Сьогодні, 18 жовтня, у Франкфурті-на-Майні відкрився 75-й книжковий ярмарок. Він триватиме до 22 жовтня. Цьогоріч Україна бере участь у ярмарку під гаслом «Крихкість існування». 

У свій ювілейний рік Frankfurter Buchmesse пропонує велику програму культурних і політичних подій. Ярмаркові павільйони приймуть численні заходи, присвячені найактуальнішим суспільно-політичним питанням сьогодення.

Робота українського стенда стала можливою завдяки масштабній підтримці Міністерства культури та медіа Німеччини, а також Міністерства культури та інформаційної політики України, Посольства ФРН в Україні, Посольства України в Німеччині й Генерального консульства України у Франкфурті. 

В межах співпраці з Міністерством культури та медіа Німеччини відбудеться галузева програма під назвою Fragility of creators, кураторами якої є Український інститут книги та Goethe-Institut. Стенд матиме власну сцену, де протягом кожного дня ярмарку відбуватимуться події англійською та німецькою мовами.

Загалом на українському стенді представлено понад 500 книг від 43 видавництв. Тут відбуватимуться переговори щодо продажу прав на українські книжки. Програма заходів збере відомих українських авторів, перекладачів та інтелектуалів. 

Олена Одинока, заступниця директорки Українського інституту книги на офіційному відкритті українського стенда зазначила: «В рамках співпраці з Міністерством культури та медіа Німеччини відбудуться програми, де ми будемо говорити про те, що нам болить найбільше. Зокрема, про концепцію нашої участі – крихкість буття. Війна не тільки забирає життя, а й руйнує все довкола, і, зокрема, відображається на літературі. Понад 30 письменників уже загинули від російської зброї, понад 80 письменників зараз на лінії фронту захищають Україну».

Окрім дискусій про поточну ситуацію в Україні, відвідувачі дізнаються про українську культуру, книжковий дизайн та книжкове мистецтво. Серед авторів та гостей – Ірина Цілик, Максим Яковлєв, Катерина Міхаліцина, Анна Новосад, Юлія Козловець, Альона Каравай, Вахтанг Кебуладзе, Світлана Ославська, Оксана Забужко, Ярина Чорногуз та багато інших.

Вас може зацікавити

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО 

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО 

ЮНЕСКО відкрила в Києві фотовиставку, присвячену впливу війни на культуру

ЮНЕСКО відкрила в Києві фотовиставку, присвячену впливу війни на культуру