Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У норвезькому місті відкрилася виставка, присвячена українській нематеріальній культурній спадщині

Події

30 жовтня відбулося відкриття виставки «Українська нематеріальна культурна спадщина: ремесла, практики та традиції» у норвезькому місті Фредрикстад. Ця подія присвячена 20-річчю прийняття Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини 2003 року та підкреслює важливість культурного обміну та взаєморозуміння між народами. Виставку відкрила заступниця мера округу Вікен Камілла Ейдсволд.

На виставці представлені артефакти, включаючи фотографії, відео та різноманітні вироби, що розкривають вплив війни на українську культуру. Гості можуть зануритися в українську нематеріальну культурну спадщину через петриківський декоративний розпис, звуки кобзи та колісної ліри. Також доступні воркшопи та майстер-класи з писанкарства, петриківського розпису та гри на кобзі, які проводяться фахівцями з Петриківки, Київського та Львівського кобзарських цехів, а також членами Національної спілки майстрів народного мистецтва України. У програмі передбачено виступи кобзарів.

Виставка «Українська нематеріальна культурна спадщина: ремесла, практики та традиції» є результатом спільної ініціативи Центру розвитку «Демократія через культуру», Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Норвезького інституту ремесел та Музею Фредрикстад. Захід організовано за підтримки Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, Міністерства культури та інформаційної політики України та Благодійного фонду «МХП-Громаді», Дніпропетровської обласної військової адміністрації. 

Виставка триватиме до 5 листопада і пропонує гостям насолодитися багатою культурною історією та традиціями України.

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв