Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Нижній Лаврі діятиме перший військовий храм

Події

16 серпня у церкві Живоносного Джерела на території Нижньої лаври Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» відкрився військовий храм. 

Перша служба відбулася за участі військових капеланів та військовослужбовців Сухопутних військ Збройних Сил України, Медичних сил Збройних Сил України та військових, які проходять лікування й відновлення після поранення. А також курсантів – майбутніх воїнів.

Військовослужбовці, які щоденно ризикують своїм життям заради захисту України, потребують не лише фізичної, але й духовної підтримки. Саме тому на звернення служби військового капеланства Сухопутних військ ЗСУ у Заповіднику ухвалили рішення про надання одного з храмів Києво-Печерської лаври під потреби військовослужбовців.

«В Лаврі вже другий рік діє програма “Духовне відновлення культурою”, і логічним її продовженням стало функціонування храму для військових. Це місце, де буде лунати щоденна молитва за військо і перемогу. Присутність українських військових капеланів у Нижній Лаврі – це ще один потужний крок для утвердження цього духовного простору як національної святині», – зазначив гендиректор заповідника Максим Остапенко. 

Проводити богослужіння в храмі будуть військові капелани разом з братією монастиря на чолі з намісником Свято-Успенської Києво-Печерської лаври владикою Авраамієм. Також капелани надаватимуть духовну підтримку своїм побратимам. 

«Наша Батьківщина, перебуваючи у великій небезпеці через широкомасштабне вторгнення рф, як ніколи потребує консолідації всього суспільства у боротьбі з ворогом. У такий складний момент неоціненною є духовна підтримка Збройних Сил України», – зазначили військові капелани у своєму зверненні до Заповідника.

Довідково:
Храм не є історичною спорудою. Раніше там розміщувалася водонапірна вежа, яку перебудували на початку 2000-х років. Церква розташована на території Нижньої Лаври, яка наразі закрита для загального доступу, але буде відкрита для потреб військових.

Вас може зацікавити

У Музеї історії міста Києва провели дипломатичний прийом, де презентували виставкові проєкти

У Музеї історії міста Києва провели дипломатичний прийом, де презентували виставкові проєкти

У Національному заповіднику «Софія Київська» стартував сьомий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2024

У Національному заповіднику «Софія Київська» стартував сьомий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2024