Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Польщі стартував 12-ий щорічний дорадчий форум культурних маршрутів Ради Європи

Події

Сьогодні, 20 вересня, у польському місті Лодзь розпочався 12-ий щорічний Дорадчий форум культурних маршрутів Ради Європи. Темою цьогорічного форуму є «Культурні маршрути: соціальний та креативний аспект культурної спадщини в постіндустріальному контексті». Захід збирає представників держав-членів Розширеної часткової угоди про культурні маршрути Ради Європи, міжнародних організацій, університетів і наукових центрів, а також зацікавлених сторін з галузей культури та спадщини.

З вітальним словом до організаторів та учасників форуму звернувся т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Він висловив надію на підтримку рішень в інтересах України в рамках програми «Культурних маршрутів» Ради Європи.

Переглянути відеозвернення

«З 2014 року триває агресія росії проти нашої країни, що ставить під загрозу наше існування, унікальні культурні практики та національну ідентичність. Обираючи європейський вектор як головний напрямок розвитку України, ми не збираємося від нього відступати і залишимося вірними  впровадженню європейських цінностей та культури на теренах нашої держави. Ми щиро вдячні європейському співтовариству за підтримку у боротьбі з ворогом. Ми також впевнені, що після завершення війни та перемоги України ми розширимо співпрацю з Європою на новому, більш динамічному рівні», – сказав він.

Зазначимо, в Україні може незабаром з’явитися новий сертифікований маршрут Ради Європи – «Подільський шлях святого Якова» (Camino Podolico) за моделлю Шляхів святого Якова.

За словами Ростислава Карандєєва, цей маршрут дозволить популяризувати і розвивати місцеву спадщину на міжнародному рівні, налагоджувати співпрацю між громадами та з іншими країнами. Автори проєкту рекомендують відкласти проходження маршруту на час дії воєнного стану з питань безпеки. Проте, вони продовжують працювати над дослідженням та популяризацією маршруту з метою інтеграції місцевих громад у європейський культурний простір.

Нагадаємо, щорічний Дорадчий форум культурних маршрутів Ради Європи організовано в рамках Розширеної часткової угоди про культурні маршрути Ради Європи та Європейським інститутом культурних маршрутів, спільно з Міністерством культури та національної спадщини Республіки Польща. Форум відбувається з 20 по 22 вересня.

Вас може зацікавити

«Межигір’я» у новому форматі вперше відкрили для відвідувачів 

«Межигір’я» у новому форматі вперше відкрили для відвідувачів 

Вільнюське самоврядування перерахувало 300 тисяч євро на будівництво сховища в театрі імені Тараса Шевченка у Дніпрі

Вільнюське самоврядування перерахувало 300 тисяч євро на будівництво сховища в театрі імені Тараса Шевченка у Дніпрі