Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У проєкті «Різдво з Україною» беруть участь підприємці-переселенці та соціальні волонтерські ініціативи 

Цьогоріч у 11 країнах Європи тривають благодійні ярмарки «Різдво з Україною». Проєкт організовано та реалізовано за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики. Презентують наші традиції та ремесла підприємці і соціальні волонтерські проєкти. 

Учасниця ярмарку, підприємниця Марина — уродженка Лисичанська Луганської області, має доньку Марію та чоловіка Андрія, який із 2015 року боронить Україну. У 2022 році із зони безпосередніх бойових дій мати й донька переїхали до Дніпра, аби бути ближче до чоловіка-військового. Звідти під час ротації Андрія родина перемістилася до Львова. Саме тоді дочка закінчила навчатися на дизайнера-ілюстратора. До того ж у Марини був досвід підприємницької діяльності. Так виникла ідея створювати ілюстрації та наносити їх на листівки, чашки, постери, одяг. Процес відбувається на власному невеликому виробництві, продукцію розповсюджують через соцмережі й сувенірні магазини. Андрій знову відправився на передову, і дівчата постійно їздять до нього із волонтерами, привозять допомогу підрозділу. Всі кошти, що зберуть під час участі в ярмарку, планують передати для закупівлі необхідних речей саме для цього підрозділу. 

Підприємниця Валерія з Харкова займається виготовленням листівок ручної роботи, дизайн яких створює її дочка-підліток. Майстрині не полишали місто навіть під час активних бойових дій і продовжують там жити зараз, попри регулярні обстріли.  

Також у проєкті «Різдво з Україною» взяли участь соціальні волонтерські проєкти. Зокрема, майстри Андрій і Петро разом із колегами проводили для дітей майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок та виробів із соломи. Ці іграшки передали на ярмарки. Вторговані кошти спрямують у Благодійний Фонд «Тихо», який допомагає закуповувати квадрокоптери для підрозділів. 

З такою ж благодійною ініціативою долучилось багато майстринь-переселенок з окупованих територій з різноманітними виробами: в’язаними шкарпетками, шапками, іграшками, вишитими бантами, дідухами, виробами із глини. 

Вас може зацікавити

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО 

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО 

ЮНЕСКО відкрила в Києві фотовиставку, присвячену впливу війни на культуру

ЮНЕСКО відкрила в Києві фотовиставку, присвячену впливу війни на культуру