Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У рамках 77-го Каннського міжнародного фестивалю пройшов Ukrainian Fashion Film Festival 2024

19 травня за підтримки МКІП відбувся другий «Ukrainian Fashion Film Festival» – благодійний вечір української культури. 

Подія, присвячена 77-му Каннському міжнародному кінофестивалю, відбулася на Вілі Domergue в самому серці французького міста Канн.

Переглянути фотоальбом

Мета фестивалю – показати Україну як сучасну країну, яка не забуває своє минуле, а також ознайомлення європейської артспільноти з Україною через її культуру, моду, кіно, мистецтво, кухню, незламну волю та духовність українського народу.

Спеціальним гостем заходу був заступник мера міста Канн – Томас де Парієнте. Долучилися також голлівудські продюсери, українська кіноспільнота, зірки французького шоубізнесу, мистецтва, спортивного та політичного життя.

Особливу увагу здобули покази нових колекцій від провідних українських брендів. У рамках арткорнера були представлені роботи відомої групи «Art Alchemy», яка з 2012 року представляє українських митців в різних країнах світу, включаючи скульптури Володимира Філатова та братів Єгора та Нікіти Зігурів.

Показ фільмів української індустрії відбувся від кінокомпанії Ukrainian Producers Hub. Катерина Гайдук поділилась інформацією про українську кіноіндустрію в умовах війни та презентувала найбільш потужні й успішні фільми та серіали, створені українськими митцями від початку війни. Особливою частиною вечора стали виступи відомих українських артистів: гурту Yagody, Ілони Гвоздьової, Jerry Heil та Олега Скрипки.

Також Асоціацією шеф-кухарів України було проведено звану вечерю. Гості мали змогу насолодитися українськими національними стравами, після чого відбувся благодійний аукціон на користь лікарні Святого Миколая UNBROKEN KIDS. Благодійна організація «Українотворці» збирала кошти на сучасне обладнання для лікування поранених дітей. Серед лотів – прапор із підписом Валерія Залужного, боксерські рукавички Олександра Усика та інші цінні артефакти.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України