Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Софії Київській відбувся соціальний захід «Великодні вихідні»

Події

Сьогодні, 20 квітня, у Національному заповіднику «Софія Київська» відбувся соціальний захід «Великодні вихідні». Він включав відкриття Великодної флористичної інсталяції, лекцію від протоієрея Георгія Коваленка та інтерактивні майстер-класи з виготовлення традиційних великодніх сувенірів. 

Переглянути фотоальбом

Відкрила подію Неля Куковальська, генеральна директорка Національного заповідника «Софія Київська». «Це непроста композиція. Ми постійно у пошуці історії цих територій, наших традицій.  Були такі традиції ще у 19 столітті відзначати Великодні свята і ставити багато квітів. Навіть була колись така традиція: від Софії до Михайлівського йшла хода. Ми хотіли її відтворити, але вирішили відкласти до перемоги. І ми її обовʼязково зробимо», – сказала вона про квіткову інсталяцію.

На відкриття завітав і т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. «Тільки коли наші захисники ціною власного життя і здоровʼя виборють нашу перемогу, тільки тоді, коли кожен, хто в тилу забезпечить цю перемогу своїм подвижництвом і працею,  в тому числі й представники сфери культури, артисти, митці, працівники музеїв і заповідників,  в тому числі, хто організував сьогодні це свято, тільки тоді, коли ми будемо всі єдині, ми справді дочекаємось цього часу, коли ми ходою із квітами зможемо ознаменувати нашу перемогу», – зазначив він.

Проєкт присвячений підтримці культурного розвитку та сприянню творчим ініціативам в українському суспільстві.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України