Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У столиці презентували книгу «Сковорода і Ми»

29 грудня у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася  презентація книги «Сковорода і Ми», присвяченої до 300-річчя від дня народження українського філософа Григорія Сковороди.

Презентоване видання – збірка статей 40 авторів  під редакцією Олеся Донія, присвячених Григорію Сковороді та осмисленню його ідейного спадку.

Книга спрямована на поширення як інформації про Григорія Сковороду, так і є своєрідною відповіддю на виклики, що нині стоять перед Україною.

Збірка стала переможцем мистецького конкурсу, проведеного Міністерством культури та інформаційної політики і вийшла друком у видавництві «Саміт-Книга».

«Переконані, що книга буде цікавою кожному, хто хоче осмислити життя та творчість українського просвітителя-гуманіста Григорія Сковороди крізь призму сучасності», – зазначають організатори.

У презентації взяв участь заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко.

«300 річчя Григорія Сковороди було пріоритетом у діяльності Міністерства цього року. Ми почали готуватися ще у 2021-му з розробки айдентики. Книга, яку презентуємо сьогодні, виграла мистецький конкурс Міністерства і є також частиною заходів з відзначення ювілею Сковороди», – сказав Тарас Шевченко. 

Окрім того, у заході взяли участь генеральний директор НБУ ім. Ярослава Мудрого  Олег Сербін; директор видавництва «Саміт-Книга» Іван Степурін; український журналіст, телеведучий, політик, громадський та культурний діяч Олесь Доній; український арткритик, публіцист, радіоведучий Костянтин Дорошенко; український історик, поет, громадсько-політичний діяч Павло Гай-Нижник; політолог Олександра Ковальчук; український філософ Тарас Кононенко тощо.

 

 

 

 

Вас може зацікавити

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги