Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У вересні на телеканалі «Дом» розпочинається новий сезон

У понеділок, 12 вересня, на телеканалі «Дом» стартує новий телевізійний сезон. Команда каналу підготувала оновлену сітку мовлення та низку прем’єрних проєктів, покликаних насамперед підтримати й згуртувати українців і дати кожному глядачеві відчуття єдності з Україною.

Залишаючись дієвим інструментом протидії російській пропаганді, канал «Дом» продовжує свою місію консолідації української та світової спільноти довкола українського порядку денного, знайомства з феноменом української багатонаціональної ідентичності, культурної самобутності, хоробрості, згуртованості й патріотизму. 

У вересні на каналі «Дом» стартують кілька прем’єрних проєктів, зйомки яких відбувались вже після початку повномасштабної російської агресії, а також адаптовані до поточних реалій прем’єри, робота над якими розпочалась ще до 24 лютого 2022 року.

У прайм-тайм буднів, о 21:00, на глядачів чекатиме прем’єрна лінійка різножанрових проєктів власного виробництва. З наступного тижня стартує публіцистична програма «Точка опори», мета якої – через відверту розмову зі знаковим гостем підтримати глядачів, допомогти пережити виснажливі реалії війни, знаходити сили для боротьби, говорити про майбутнє України після нашої перемоги. Ще кілька прем’єр заплановано протягом осені.

У вихідні, 17 і 18 вересня, на каналі «Дом» відбудуться прем’єри культурологічного проєкту «Музична оборона» про історію створення пісень, народжених війною; кулінарно-патріотичної програми «Хрін та Редька»; документального фільму про силу українських жінок, які вимушено опинились за кордоном, – «Тимчасово».

Також на глядачів каналу чекають оновлені лінійки улюблених проєктів. Кожен день вони розпочинатимуть разом з ранковим шоу «Ранок Вдома». Вже 12 вересня глядачів зустрінуть нові ведучі, імена яких канал повідомить згодом. Щодня у будні в ефірі телеканалу «Дом» виходитиме низка проєктів про українську історію та культуру – «Древо», «Пишемо історію», Music Day, Pro e contra, «Ті, що змінили світ», «Ніч у музеї» та інші. У суботу та неділю проєкт «Живий концерт», який стартував ще на початку 2022 року, презентує прем’єрні концерти Ольги Цибульської та Христини Соловій.

Протягом тижня в ефірі телеканалу «Дом» виходитимуть лінійки українських та західних фільмів, зокрема глядачі побачать зворушливу драму «Кімната Марвіна» з Меріл Стріп, Дайан Кітон, Леонардо Ді Капріо та Робертом де Ніро в головних ролях, трагікомічну історію від українського режисера Аркадія Непиталюка «Припутні», класичну екранізацію Франко Дзефіреллі трагедії Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта». Показу культових фільмів передуватиме авторський проєкт Дмитра Слівного «Кіно вдома», який познайомить глядачів з історією створення стрічки. 

З понеділка до п’ятниці в ефірі телеканалу «Дом» виходитимуть знакові серіали різних жанрів. Так, із 12 вересня глядачі побачать культові історії – «Борджіа» – про найвідоміший італійський родинний клан з Джеремі Айронсом, та «Скорпіон», що розповідає про спецзагін IT-фахівців і який частково заснований на біографії комп’ютерного генія Волтера О’Браяна.

«З лютого канал «Дом» був включений у боротьбу на інформаційному фронті — ретранслював загальнонаціональний марафон. Водночас ми постійно тримали у фокусі зростання глядацького запиту на контент, який дозволяє адаптуватися до нових реалій, емоційно відпочити, відновитися, отримати корисну інформацію й сили для боротьби. Тому, щойно дозволили реалії війни, ми повернулись до виробництва власного не новинного продукту і до співпраці з українськими продакшенами. Саме цей продукт ми поклали в основу нового сезону на каналі «Дом», – зазначила генеральна директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України», до складу якого входить телеканал «Дом», Юлія Островська.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора